Pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad pažiūrėti tikrai buvo į ką: per visą starto tiesiąją nusitęsusi rikiuotė žadėjo ne tik gražias lenktynes, bet ir intrigas visų klasių važiavimuose.

Didžiausios kovos buvo tikimasi „Superstock 600“ klasėje. Taip ir buvo: iki pat lenktynių pabaigos dėl pirmos vietos varžėsi motociklų sporto žvaigždės Hannesas Soomeris ir Niki Tuuli. Galiausiai, pergalę išplėšė N. Tuuli, už savęs palikęs H. Soomerį ir trečia vieta besidžiaugiantį suomį Janį Rattole.

Bendroje „Superbike“ klasės įskaitoje pergale džiaugėsi Martinas Pärtelpoegas, antroji vieta teko Ville Haantausui, o trečiasis liko Jesse Maikola. Tuo tarpu, vienvaldžiu lyderiu B1200 klasėje liko Petri Virtanenas.

Kovos dėl Lietuvos čempionato taškų

Šalia sportininkų iš Estijos ir Suomijos, dėl čempionato taškų įnirtingai kovojo ir Lietuvos lenktynininkai. „Superbike“ klasėje pirmąją vietą užsitikrino Evaldas Mikutis, tuo tarpu dėl antrosios pozicijos visų lenktynių metu vyko kova tarp Valerijaus Kabankovo ir Deivio Peterio. Tik paskutiniajame rate kertant finišo liniją paaiškėjo, kad antrosios vietos laimėtoju tarpo V. Kabankovas.

Paskutinę minutę motociklui parodžius kaprizus ir dėl elektroninio gedimo neleidus statuoti B1000 klasės lyderiui Kęstučiui Stankūnui, čempionato taškus nugvelbė Mindaugas Nemunis, tuo pačiu išsiverždamas į pirmąją vietą čempionate. Antrasis finišo liniją kirto Andrius Žukaitis, o trečioji vieta teko Almantui Ročiui. Pastarieji lenktynininkai sustiprino savo antrąją bei trečiąją pozicijas ir bendroje čempionato įskaitoje.

„Pretendent“ klasėje čempionato naujokas ir kol kas nė taško įskaitoje neturėjęs Justas Bučnys nugvelbė pergalę iš iki tol vienvaldžio klasės lyderio Tado Pauliko, laimėjusio visus iki šio savaitgalio buvusius etapus.

Renginių kalendorius

Artimiausias Lietuvos plento žiedinių lenktynių čempionato etapas įvyks rugpjūčio 6-7 dienomis Lenkijoje. Tai – pirmasis čempionato etapas, įvyksiantis „Tor Poznan“ trasoje šiais metais, kitas toje pačioje trasoje dalyvių laukia rugpjūčio 20-21 dienomis.

Tiesa, Lietuvos „Pretendent“ čempionatas įvyks atskirai ir kur kas greičiau: jo penktasis etapas dalyvių lauks Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje jau liepos 23 dieną.

Tačiau tuo renginiai nesibaigia: norinčius saugiai „pavaikyti“ motociklus, „Navas Racing Club“ kviečia jau šį šeštadienį, liepos 16 dieną, atvykti į Šiaulių DRMC autodromą, o liepos 21 dieną motociklų sporto entuziastų lauks „Speedway“ kartodromo trasoje. Kaip ir visada, prieš pasineriant į pramogas ir mėgaujantis adrenalinu, organizatoriai primena, kad pirmoje vietoje turi būti saugumas: visiems, ketinantiems važinėtis, reiktų nepamiršti apie pilną aprangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją