Kaip ir visada motociklų sporte – gausu kritimų ir avarijų, tačiau lenktynių nuotaikos pastarosios negadino. Tiesa, didesnė avarija įvyko oficialių treniruočių metu penktadienį, kuomet Lietuvos lenktynininkas Audrius Žukaitis ir estas Juri Ilm, lėkdami apie 170 km/val. greičiu patyrė avariją. A. Žukas, nors ir patyręs kojos traumą, sugebėjo startuoti lenktynėse.

Pačios varžybos šeštadienį vyko sklandžiai, tad, kaip ir buvo planuojama, trasoje pasirodė Sidecar, Retro, B1200, B600, C, Supersport ir Superbike klasių dalyviai. Žiūrovai neišvydo tik Honda Cup lenktynininkų – pastarųjų etapas įvyko Suomijoje prieš savaitę ir jie pasiruošti šioms lenktynėms nebespėjo.

B600 klasėje visų trijų vietų trofėjai liko Estijoje: trečioji vieta teko Kristjan Karu, antroji – dailiosios lyties atstovei Anastassia Kovalenko, o pirmąją vietą užtikrintai laimėjo jaunasis lenktynininkas Kaiko Kolkanen.

Supersport klasėje trečiosios vietos laimėjimą į Lietuvą parvežė Šarūnas Pladas, antroji vieta teko latviui Janiui Egličiui, o pirmąją vietą iš po nosies visiems nuskynė jaunas Estijos lenktynininkas Hannes Soomer.

Gausiausioje C klasėje trofėjai atiteko Estijos ir Latvijos lenktynininkams: pirmoji vieta- Erki Anto, antroji – Karol Kadarik bei trečiąją vietą užėmė Juris Katkovs.

Itin negausioje Retro klasėje dalyviai sėkmingai pasidalino tris vietas ir prizus pasiliko Estijoje – ketvirtasis dalyvis turėjo pasitraukti iš lenktynių dar kvalifikacinių važiavimų metu.

B1200 klasėje pirmoji vieta teko Allan Merikula, antroji- Aivo Avik, o pirmoji- lenktynininkui iš Latvijos, Juris Brinkmanis. Galingiausiųjų Superbike klasėje pirmąją vietą užtikrintai laimėjo Hanno Velt, kone skridęs pažeme. Dėl susiklosčiusios situacijos, jis privalėjo startuoti netgi iš 19 pozicijos, bet tai jam toli gražu nesutrukdė finišuoti pirmoje vietoje. Antrasis atvažiavo Martin Partelpoeg, o trečiąją vietą užsitikrino Andrejs Grinbergs.

„Team Fight Baltic Championship“ antrasis etapas, taip pat ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos čempionatų etapai įvyks jau už trijų savaičių, birželio mėn. 19-20 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją