Pirmąją ryto staigmeną pateikė motina gamta – vietoj prognozuoto gūsingo vėjo ir apsiniaukusio dangaus, vos prašvitus, dalyvius pasitiko saulutė. Uždavusi gerą toną dienos pradžiai, saulutė liko stebėti net dviejų staigmenų – abi jas pateikė jaunasis talentas Simonas Urbonas.

Pirmą kartą atvykęs į „Vimota Miesto lenktynes“ Simonas nušlavė prizų stalą, susirinkdamas pirmos vietos apdovanojimus „SPORT“ ir visais ratais varomų automobilių klasėse.

Toks rezultatas iš pirmo žvilgsnio nestebina – juk vaikinas vairuoja greitą „Subaru Impreza“, tačiau prie starto linijos kartu su juo stojo vieni greičiausių Lietuvos pilotų: Vytis Pauliukonis, Audronis Gulbinas, bei Justinas Kvaraciejus. Nepaisant ilgametės šių „grandų“ patirties, Simonui pavyko išplėšti pergales ir sėkmingai įsirašyti į čempionato įskaitą.

Antrąją staigmeną, šį kartą jau slalomo varžybose, pateikė Algirdas Pūkis, pademonstravęs „Atėjau, pamačiau, nugalėjau“ taktiką. Gerokai vėluodamas į varžybas, Algirdas gavo vos keletą momentų susipažinti su vingiuota slalomo trasa ir sėdęs už vairo – ėmėsi darbo.

Rezultatas – pirmoji vieta galine ašimi varomų automobilių klasėje. Itin mažai galios generuojančią „Mazda Miata“ vairuojantis kaunietis džiaugėsi, jog pastaruoju metu kiek perreguliuota automobilio važiuoklė leidžia dar geriau jaustis trasoje, o už patobulinimus dėkojo kitam varžybų nugalėtojui – Mantui Kuzmarskiui.

Pastarasis taip pat nuskynė pirmosios vietos titulą greito slalomo trasoje, ją įveikdamas su pusiau nulūžusiu duslintuvu. Kone standartinį, daugiau nei 20-ies metų senumo „BMW 325“ vairuojantis Mantas tikina, jog ne galios aruoduose, o būtent važiuoklės nustatymuose randamos sekundės, kurių reikia, norint užlipti ant podiumo.

Varžybas savaitgalį aplankė per 80 dalyvių, jų tarpe vėl suspindėjo Vilmanto Stanaičio ir Vaidos Plaušinytės duetas. „Honda Civic“ vairuojanti pora pademonstravo puikų tempą ir įtvirtino savo persvarą „Keturių ratų porų taurės“ įskaitoje.

Vilmanto prižiūrima Vaida šį kartą pademonstravo dar geresnį tempą: iš 23 priekine ašimi varomų automobilių klasėje startavusių dalyvių, mergina atvažiavo 14-ta. Šis duetas yra puikus pavyzdys, kaip paprastų varžybų dėka, galima patobulinti vairavimo įgūdžius ir vairavimo paslapčių išmokyti savo antrąją pusę.

Per visą dieną „S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome“ įvykusiose varžybose netruko grubių dalyvių klaidų: „Paruošėme itin greitą trasą, kurioje su galingais automobiliais galėtų varžytis ir paprasti. Tam, be abejo reikia meistriškumo ir gebėjimo suvaldyti mašinos inerciją važiuojant labai greitai.

Tai sekėsi, toli gražu, ne visiems mūsų dalyviams – pats stebėjau bent dešimtį 360 laipsnių piruetų, negailestingai taškančių trasos kūgelius. Tačiau, dėl itin draugiškos aplinkos, nei vienas automobilis nebuvo apgadintas ir dalyviai apsiribojo laiko baudomis ir dužusiomis svajonėmis patekti ant nugalėtojų pakylos“, – pasakoja varžybų organizatorius Linas Ramoška.

Artimiausios „Vimota Miesto lenktynės“ vyks jau po dviejų savaičių ir šį kartą organizatoriai dalyviams paruošė itin rimtą staigmeną – kokią, žada atskleisti šią savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją