„Majami Driftland“. Taip rojų „drifteriams“ pavadino kauniečiai šonąslydžio bendruomenės atstovai Antanas Kyguolis ir Vygantas Rimkus. Neretai komentaruose iššokant vairavimo entuziastų replikoms, kad nėra kur važinėti ar čiuožti automobiliu šonu, šie vyrai atidarė 3 000 kv.m lygaus asfalto erdvę „drifterių“ treniruotėms, pramogoms ar net varžyboms. Čia galima itin lengvai keisti trasų konfigūraciją, o plati erdvė be jokių betoninių blokų atleidžia bet kokias klaidas, tad šioje vietoje įgyti vairavimo įgūdžius gali ir visai jų neturintys vairuotojai.

„Mūsų vizija – į „driftlandą“ priimti visus mokančius ar norinčius išmokti slysti automobiliu šonu vairuotojus ir padėti jiems tobulėti šioje srityje“, – sakė Vygantas Rimkus.

Jau šį savaitgalį čia vyks „Progress drift camp“ stovykla šonąslydininkams, o vos porą savaičių veikiančią trasą jau išbandė ir teigiamai įvertino net Europos „driftingo“ žvaigždės.

Vos tik „Majami Driftland“ tapo prieinamas visiems norintiems, čia iš karto užsuko „Driftworks“ komandos sportininkas, britas Martinas Ričardsas. Vienas labiausiai patyrusių ir bene daugiausia titulų sukaupęs šonąslydžio specialistas Europoje. Jis į Marijampolę atlėkė iš karto po aukščiausios Europos lygos, „Drift Masters GP“ čempionato etapo Rygoje, kuriame nuskynė pergalę.

Atlėkęs savo 800 AG pasiekiančiu „Nissan Skyline R34“ automobiliu sportininkas ne vieną valandą svilino padangas, bandė važiuoklės pakeitimus ir ruošėsi artėjančioms kitoms „Drift Masters GP“ varžyboms Vokietijoje. Jis pripažino, kad apie tokią vietą Didžiojoje Britanijoje, kur praktiškai bet kada galima atvykti treniruotis jie gali tik pasvajoti.

„Majami Driftland“ ypatybė – milžiniška, 3 000 km.m asfalto erdvė, tad joje galima išraizgyti begalę skirtingų trasų konfigūracijų, kiek tik leidžia fantazija. Ir jas galima pritaikyti prie „drifterio“ pajėgumo, ar tai būtų PRO, „Semi-PRO“ ar „Street“ lygos pilotas“, - aiškino vienas iš įkūrėjų Antanas Kyguolis pridūręs, kad treniruotis čia galima ilgiau ir kokybiškiau nei kitose šalyje esančiose trasose dėl itin lygaus ir padangas mažiau „ėdančio“ asfalto.

Vienas pirmųjų renginių „Majami driftlande“ – šį šeštadienį vyksianti masinė „Progress drift camp“ treniruotė su keliomis skirtingomis trasomis. Šioje vienos dienos stovykloje augančius sportininkus prižiūrės du bene labiausiai patyrę ir daugiausiai pasiekę Lietuvos „drifteriai“: ilgametis Europos čempionato „Drift Masters GP“ dalyvis ir Lietuvos čempionas Benediktas Čirba bei vienas iš „driftingo“ pradininkų Lietuvoje, daugkartinis Lietuvos „drifto“ čempionas Andrius Čibirka.

Tuo tarpu sekmadienį „Majami driftland“ erdvė bus atverta visiems norintiems išbandyti savo jėgas ir įgūdžius suvaldyti šonu slystantį automobilį. Vairuotojus prižiūrės ir jiems patarimus dalins šio sporto profesionalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)