Maratono dieną, kuri laukia, pagalbos lenktynininkai gali tikėtis tik iš kitų lenktynių dalyvių arba remontuoti gedimus savo jėgomis. Tad įprastai mechanikai lenktynininkams sukrauna ryšulius būtiniausių atsarginių dalių, įrangos ir kitko, kad ištikus bėdai, remontas smėlynuose nevirstų lenktynių pabaiga.

Visgi ne visos Lietuvos komandos šiandien į trasą išvažiuos apimtos džiugių nuotaikų. Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis, „Craft bearings“ ekipažas, trečios dienos greičio ruožą užbaigė su nuolat kaistančiu varikliu. Naktį, grįžus į bivaką, buvo kalbama, kad greičiausiai nebesandari variklio galvutės tarpinė. Manyta, kad ją kilstelėti galėjo į variklio cilindrus patekęs tepalas.

„Aišku, kad tepalo pateko, mes gi matėm, kokie dūmai buvo, kai pradėjom važiuoti“, – nuovargio neslėpdamas kalbėjo A. Juknevičius.

Visgi kol kas variantų, ką daryti, komanda turi, tad reikia tikėtis, kad į ketvirto greičio ruožo startą išvažiuoti pavyks.

Dieną užbaigė su lašeline

Rūpesčių po gana sunkios trečios ralio maratono dienos turėjo ir Benedikto Vanago bei Sebastiano Rozwadowskio „General Financing team Pitlane“ duetas. Pilotas apsinuodijo ir, kaip sakė pats, pusę greičio ruožo tiesiog kabėjo ant vairo.

Pasirodo, sveikatos problemos niekur nedingo. Kaip spėja B. Vanagas, greičiausiai užpuolė virusas ir maratono diena tikrai nebus lengva. Bivake buvo pasirūpinta, kad pilotui būtų sulašinta įvairių tirpalų ir, kaip kalbėjo lenktynininkas, „pamažu spalvos pradeda atsigauti“.

Tai lėmė, kad vienoje pavojingoje vietoje jų bolidas šoko nuo kopos ir leidosi labai kreivai. Automobilis nei dužo, nei virto, bet mechanikai po patikros aptiko, kad sugadinta vairo kolonėlė.

„Padarysime daug profilaktikos priekinėje dalyje, pakeisime“, – kalbėjo Artūras Šerkšnas, komandos techninis vadovas.

Maratoną pradės motociklininkai

Pirmieji į ketvirtos dienos greičio ruožą išvažiuos motociklininkai. Arūnas Gelažninkas, „East and Nord by Lituanica“ komandos lyderis, vakar užėmęs aukščiausią iki šiol Lietuvos motociklininkų Dakare pasiektą 29-ąją vietą, šiandien startuoja iš 30 pozicijos. Jo startas Lietuvos laiku – 14.27 val.

Balys Bardauskas, „Ąžuolas team“ lyderis, lenktyniaujantis motociklininkų vienišių klasėje, į greičio ruožą Lietuvos laiku išjudės 14.50 val. Motociklininkas startuos iš 103 pozicijos.

Startuos iš aukščiausių pozicijų

Visureigių vairuotojai dieną pradės kiek vėliau nei jų kolegos, važiuojantys dviem ratais. Pirmasis iš lietuvių į trasą išvažiuos „General Financing team Pitlane“ ekipažas, mat vyrai kol kas užima Lietuvai rekordinę 10-ąją vietą bendroje įskaitoje. Iš 10 vietos jie ir startuos. Jų startas Lietuvos laiku – 16.29 val.

Antri iš lietuvių startuos Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas, „Agrorodeo“ ekipažas. Vakar 13-ą vietą užėmęs duetas šiandien startuos iš 14-os pozicijos. Jų startas Lietuvos laiku – 16.45 val.

A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas į trasą išriedės vėliausiai iš lietuvių. Tačiau, panašu, komanda dėl to nesijaudina, mat laikas ypač svarbus, kad būtų pataisytas automobilio gedimas. Komandos startas Lietuvos laiku – 17.37 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)