Šeštadienį komanda pasirodė gerai ir dieną baigė užimdami penktą vietą ir bendroje, ir savo, R5 įskaitoje. Vis tik šis ralis buvo negailestingas ekipažo technikai. Vakar M. Samuitis paskutinį, šeštąjį, greičio ruožą baigė toliau važiuodamas su lūžusiu pusašiu, o pirmadienį – vos po 13 km greičio ruožų, sustojo, kai lūžo ryte įdėta šakė.

„Labai gaila, kad taip nutiko, bet nuotaikos per daug nesugadino. Dabar galvoju tik apie tolesnius mūsų planus, jau strateguojame dėl to, kurį dar vieną ralį pasirinkti prieš liepos mėnesį vyksiantį Europos ralio čempionato etapą Estijoje. Apibendrinus šio savaitgalio važiavimą, pasiekėme formą, kuri jau mus tenkina, reikia judėti toliau“, – sako M. Samuitis.

Net ir tokiomis aplinkybėmis, komanda išliko pozityviai nusiteikusi. M. Samuitis netruko pastebėti vietinius gyventojus, kurie šalia įvykio vietos žvejojo. Supratęs, kad ralis jau baigtas, lenktynininkas nusprendė pažvejoti ir pats. Tuo metu komandos šturmanas R. Šaučikovas juokavo, kad lenktynininkas keičia vairą į meškerę.

„Baigėsi mums ralis, tai jau galima ir pažvejoti. O ką, gražu, ramu, miškai aplink. Jei rimtai, su malonumu būčiau važiavęs visus likusius kilometrus. Mums gerai sekėsi ir man asmeniškai labai patiko šis važiavimas. Jaučiamės vis užtikrinčiau, nestovime vietoje ir rodome geresnius rezultatus. Taigi norėtųsi, kad tokio proceso negadintų techninės problemos. O dabar dar ir praradome turėtas pozicijas Latvijos čempionate. Turint tai omeny, reikės kiek koreguoti šių metų planus“, – kalbėjo R. Šaučikovas.

Talsi apylinkėse ralis tęsiasi toliau, lenktynininkai iki pat vakaro rungsis dėl pergalės. Antrąją ralio dieną, lyderių trejetukas išlieka toks pats, kaip ir po šeštadienio važiavimo. Inirtinga kova su pirmą poziciją išlaikančiu estu Raulis Jeets, verda tarp ruso Stanislavo Travnikovo ir lietuvio Vytauto Švedo.

Latvijoje vykstantis Talsi ralis trunka dvi dienas, kurių metu, lenktynininkai varžosi važiuodami po šešis greičio ruožus. Šeštadienį dalyviai važiavo keturis ruožus žvyru Talsi miesto apylinkėse, o likusius du – asfalto danga pačiame miesto centre. Pirmieji sekmadienio ruožai pasižymėjo labai akmenuotais ir pilnais dulkių keliais. Pasak R. Šaučikovo, dėl minkšto grunto, šie ruožai buvo itin nepalankūs priekiu varomiems automobiliams.

„Talsi rally 2014“ yra trijų, Šiaurės Europos Zonos (NEZ), Latvijos ir Lietuvos, čempionatų etapas. „WELLMAN Rally Team”, kurie pasirinko išimtinai tarptautinių čempionatų kryptį, „Talsi rally 2014“ siekė pagerinti turimas pozicijas, tiek Latvijos čempionato, tiek ir NEZ reitingų lentelėse.

M. Samuičio ir R. Šaučikovo ekipažas šiemet ryžtingai pasuko tarptautinių čempionatų kryptimi. Vienas didžiausių šių metų iššūkių – atstovauti Lietuvai Europos ralio čempionate (ERČ). Taip pat lietuviai vyks dalyvauti į kaimyninių šalių čempionatus bei, kaip teigia, gražiausias lenktynes. Lietuvoje šiuo atžvilgiu išskiria „Winter ralį“ ir „300 ežerų ralį”.

Kurį laiką strategavę dėl to, kuriame ERČ etape važiuoti toliau, lietuviai nusprendė rinktis esančius arčiausiai namų. Taigi kitas startas ERČ vyks liepos mėnesį Estijoje. „WELLMAN Rally Team“ yra pirmasis lietuvių ekipažas po 18 metų, kuris varžosi oficialiame FIA regioniniame ralio čempionate, siekdamas ilgalaikių tikslų, o ne pavieniuose startuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją