Sėkmingi metai

„Gūdžiais 2010-aisiais važiavome kitu automobiliu – „Mitsubishi Lancer Evo VIII”, kokiu šiandien lenktyniauja komandos bičiulis Gediminas Ramonas. To modelio automobilis buvo mums ypač sėkmingas – jis atvežė mums Lietuvos atvirojo ralio čempionato nugalėtojų taurę tais pačiais 2010-aisiais”, – prisimena lenktynininkas M. Samuitis.

Stabiliai važiuodami visą sezoną, Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas tais metais aplenkė visus ir sezonui pasibaigus kėlė čempionų taurę. Vienas įsimintiniausių tų metų prisiminimų – pergalė pačiame pirmame Zaraso salos greičio ruože, tūkstančių žiūrovų akivaizdoje.

Geri prisiminimai Zaraso saloje

„Varžybos buvo įsimintinos. Salos greičio ruožas, iš pažiūros labai paprastas, buvo labai įdomus. Tramplinai, ilgi posūkiai – ten tikrai yra ką veikti. Na, tik mano šturmanas R. Šaučikovas jame nelabai turėjo ką veikti”, – šypsodamasis pasakoja M. Samuitis.

R. Šaučikovas, šiame greičio ruože darbo turėdamas labai nedaug, puikiai jį prisimena. Prisimena ir rezultatą – 1 min. 12,6 sek. Dar ryškiau prisimena tramplinus, kurie automobilius sviesdavo į pusantro metro aukštį. Kitų metų raliui jie buvo perdaryti į kuklesnius.

„Važiuoti sekėsi gerai, bet ir konkurentai buvo labai greiti – latvį Janį Vorobjovą aplenkėme vos viena dešimtąja sekundės. Bet, kaip sakoma, valanda ar sekunde, aplenkėme ir įsirašėme gražią eilutę automobilių ralio istorijoje”, – sako R. Šaučikovas.

Jo ir M. Samuičio įsitikinimu, šiais metais 2010-ųjų sėkmę galima pakartoti. Tačiau iki tol reikės įveikti dešimtis kilometrų kitais greičio ruožais. Ir tik šią užduotį atlikus gerai, Zaraso salos greičio ruožas įgauna prasmę.

„Autoplius 300 Lakes Rally” startuoja rugpjūčio 9-ą dieną. „Wellman Martin Sport” komandos ekipažas lenktynes pradės septyniolikti. Jų automobilis – pagal R4 klasės reikalavimus parengtas „Mitsubishi Lancer Evo X”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)