Situacijos atomazga sukėlė reakciją, kai savo „Facebook” paskyroje seimo narys Dainius Gaižauskas paskelbė, jog situacija suvaldyta – veikla uždrausta.

Marijampolėje jaunimas rado vietą sportuoti, treniruotis, tobulinti savo vairavimo įgūdžius bei ruoštis varžyboms. Visos šios veiklos šalutinis poveikis – sukeliamas triukšmas. Ar verta visus teigiamus šio reikalo aspektus aukoti dėl vienos problemos? Na, anot į klausimo sprendimą įsijungusio seimo nario Dainiaus Gaižausko, taip – verta.

Deja, kaip drifto komiteto primininkas, šiuo atveju drįstu nesutikti. Kol kas Lietuva negali pasigirti, jog turi geriausius vairuotojus pasaulyje. Kol valdžios vyrai problemas sprendžia draudimais, radarais ir bandymu sulėtinti judėjimą, automobilių sportas sukelia tokį, galima sakyti, šalutinį poveikį – išmoko žmones vairuoti.

Iškritus pirmam sniegui kažin ar išgirsite kurį nors Lietuvos autosporto žmogų besiskundžiantį, jog gatvės nepabarstytos, ar nenuvalytos – jie geba susitvarkyti su esama situacija, nes turi aukštesnius nei vidutinius vairavimo sugebėjimus.

Linas Ramoška

Bendravome su p. Gaižausku ir šis buvo pažadėjęs išklausyti visas puses, bei ieškoti kompromiso, tačiau nei diskusijos, nei susitarimo, kuris bent dalinai džiugintų abi konflikto puses, deja nebuvo sulaukta.

Dar praeitų metų gruodį D. Gaižauskas patikino, jog neabejotinai įsigilins į situaciją, išklausys abi puses, susitiks su LASF drifto komitetu ir tada padės ieškoti kompromiso. Deja, tačiau man taip ir nepavyko išvysti Seimo nario.

D. Gaižausko pranešimas mums reiškia prarastas dvejas varžybas iš Lietuvos drifto čempionato kalendoriaus. Tikime, kad dvi datos metuose nesužlugdys Marijampolės miesto ramybės, kaip ir kas mėnesį įvykstanti treniruotė. Tačiau tokie kompromisai D. Gaižausko nedomina.

Dainiaus Gaižausko paskelbimas

Trečiadienio popietę kilus šurmuliui dėl minėto įrašo, Lietuvos drifto bendruomenė nusprendė išreikšti savo nuomonę įrašą socialiniame tinkle pažymėdami ašarojančiu ištiktuku.

Nepaisant šio pergalingo pareiškimo, Lietuvos drifto bendruomenės atstovai tikisi, jog vietos kompromisų paieškai dar yra ir šiemet regione suplanuotos varžybos vis tik įvyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)