Savaitgalio lenktynėse dalyviai galėjo iš naujo džiaugtis jau 50 metų egzistuojančia trasa: varžybos ir treniruotės vyko greitesne, automobilių sportui skirta konfigūracija. Tiesa, nuolat naujinama trasa leido džiaugtis ne tik nebandytais ganėtinai greitais posūkiais, bet ir nauja danga bei stabdymo zonomis, taip užtikrinant tiek dalyvių saugumą, tiek malonumą teikiantį važiavimą.

Renginiu džiaugėsi beveik 40 profesionalių lenktynininkų iš 4 šalių. Tiesa, nors renginio „vinis“ ir turėjo būti Latvijos čempionatas, didžiąją dalį dalyvių sudarė Lietuvos motociklų sporto entuziastai.

Šį sezoną motociklininkų nelepinančios oro sąlygos varžybų tvarkaraštį pakoregavo ir Latvijoje: visa naktį pralijęs lietus diktavo sąlygas ir sekmadienį – dėl stipraus lietaus teko stabdyti laisvąsias treniruotes. Tačiau, šį sezoną gamtos siautėjimo jau užgrūdinti motociklistai nepasidavė: visos planuotos varžybos įvyko, o trasoje buvo užfiksuotas ir naujas rekordas.

Trasos rekordą pagerino Maris Dankertas, kovodamas dėl pirmosios vietos su Andrejumi Grinbergu. Tiesa, nors dalyviai varžėsi ir skirtingose klasėse, važiavimai buvo ganėtinai panašūs: Latvijos sportininkai ratas po rato gerino trasos rekordą, kol, galiausiai, patirtis A. Grinbergui padėjo ir jis kirto finišo liniją pirmasis. Tačiau trasos rekordas ir liko M. Dankerto „žinioje“ – rato įveikimo laikas vos 1.23,725 minutės.

Trečiąja vieta po važiavimo džiaugėsi lietuvis Evaldas Mikutis, tuo pačiu užsitikrinęs pirmąją vietą Lietuvos čempionato „Superbike“ klasėje. B1200 klasėje lyderio pozicija Lietuvos čempionate galėjo džiaugtis Mindaugas Nemunis (Klaipėdos motosporto klubas „ATVMONSTRAI“, „Suzuki GSXR 1000“), antrąja vieta vos keliomis dešimtosiomis sekundės dalimis nuo jo atsilikęs Kęstutis Stankūnas („Adrenalino centras“, „Yamaha R1“) ir trečią vietą pelnęs Audrius Žukaitis („Adrenalino centras“, „BMW S1000RR“).

„Supersport“ ir „B600“ klasės važiavimuose Lietuvai atstovavo du lenktynininkai ir vienos komandos draugai Tauras Norkūnas ir Šarūnas Pladas. Dideliu skirtumu nuo konkurentų atsiplėšęs pirmąją vietą tiek savo važiavimo metu, tiek bendrai Lietuvos čempionato įskaitoje užsitikrino Š. Pladas, taškus renkantis „Supersport“ klasėje.

Trečiasis „Pretendent“ klasės etapas sėkmingiausias buvo Tadui Paulikui („Klaipėdos motosporto klubas „ATVMONSTRAI““ komanda), tapusiam vienvaldžiu lyderiu savo klasėje – visų trijų įvykusių etapų metu, jis džiaugėsi pirmąja vieta. Antroji vieta teko Ovidijui Vitaičiui, atstovaujančiam ODM komandai. Pergalė jam leido grėsmingai priartėti prie čempionato lyderių bendroje įskaitoje. Trečiasis finišo liniją kirto čempionato debiutantas Vytautas Lozoraitis („Navas Racing Club“ komanda).

Lenktynių kalendorius Lietuvos motociklistams greitai atostogų nežada. Jau kitą savaitgalį sportininkai dalyvaus ketvirtajame „Pretedent“ ir trečiame Lietuvos čempionatų etapuose, įvyksiančiuose didžiausios šiais metais motociklų fiestos metu.

Visi sporto fanai, propaguotojai ir patys sportininkai iš mažiausiai penkių šalių rinksis Pernu, Estijoje, „Auto24Ring“ trasoje. Čia žiūrovus pasitiks ilgas čempionatų bei lenktynių serijų sąrašas, tarp kurių – ir didelio populiarumo sulaukusi „Sidecar“ motociklų serija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)