„Naujienos nėra iš linksmųjų, tačiau panašių dalykų buvo galima tikėtis, matant kokia dinamiška situacija pasienyje, – pasakoja LASF drifto komiteto pirmininkas Linas Ramoška. – Nepaisant susidariusios situacijos nosies nenuleidžiam ir ruošiamės ateičiai. Gegužės 21 dieną Driftiškėse įvyks „Betsafe Drift Camp“ ir taip bus atidarytas „PRO“ lygos sezonas, o reaguodami į pirmojo etapo atšaukimą, nusprendėme gegužės 29–ąją suorganizuoti „PRO“ ir „Semi PRO“ lygų treniruotę „Nemuno žiede“ – ši leis prisiminti kaip važiuoti greitai po žiemos.

Šie metai Lietuvos šonaslydyje pilni pokyčių. Priimtas sprendimas susiaurinti maksimaliai leidžiamą padangą „PRO“ lygoje leidžia tikėtis artimesnių kovų, o Benedikto Čirbos planas dalyvauti tik keletoje „PRO“ lygos etapų žada ir naują čempioną.

Benediktas šiemet planuoja susikoncentruoti tik į Europos čempionatą ir tėviškėje dalyvaus epizodiškai. Tai reiškia, jog atsiranda šansų naujam čempionui, ypač jeigu panašiu keliu pasuks ir pagrindinis Benedikto konkurentas Andrius Vasiliauskas. Pastarasis vis dar laukia iš Omano grįžtančio bolido ir savaitgalį vykusiame Europos čempionato etape Airijoje buvo priverstas dalyvauti su treniruočių bolidu. Intrigos į čempionato liepsną įlies ir iš pensijos grįžtantis Ignas Daunoravičius. Vokietijoje sportinių automobilių nuomos verslą vystantis pilotas gerai žinomas ilgamečiams drifto fanams – jis ne kartą lipo ant nugalėtojų pakylos ir kasdien dirbdamas su sportiniais bolidais Niurburgringo trasoje, yra tikrai stiprus žaidėjas čempionato sąraše. Taip pat gegužės 21–ąją Driftiškėse bus galima išvysti ir Gediminą Levicką, kuris pastaruosius keletą sezonų daugiau dalyvavo Ukrainos ir Baltarusijos čempionatuose, bet dėl vykstančio karo, šiemet apsiribos vietinėmis varžybomis. Nereikėtų pamiršti ir pajūrio sporto meistrų – pernai trečiąją vietą užėmęs Donatas Macpreikšas yra puikus kandidatas į čempionus, jo kolega Valdas Vindžigelskis taip pat planuoja pristatyti atnaujintą bolidą, bei nepraleis progos pasinaudoti susidariusia situacija.

„Šių metų PRO lyga bus įdomesnė, nes mes nebeturėsime dviejų aiškių favoritų, – tęsia Linas. – Tiek Donatas, tiek Gediminas, tiek Ivanulia, tiek Aurimas Vaškelis – visi yra pajėgūs kovoti dėl pergalės. Du iš trijų Lietuvoje vykstančių etapų bus sujungti su Baltijos čempionato varžybomis, tad sulauksime svečių, kurie taip pat galės permainyti taškų lentelę kaip jiems patogiau. Nusimato įtempta kova ir tai yra būtent tai, ko mes siekėme – tam keitėme taisykles, tam rinkome tam tikras trasas. „PRO“ lyga sužydės naujomis spalvomis.“

Artimiausias šansas išvysti aukščiausio lygio šonaslydžio kovas jau greičiau nei už dviejų savaičių Driftiškėse. Platesnė informacija – www.drifting.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją