„Šių metų sezonas, žvelgiant iš organizatorių pusės yra jau beveik per daug rizikingas, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška. – Sezoną pradėjome anksti su „Autoplius.lt Drift Matsuri“ – švente, kurioje vienu metu trasoje važiavo dešimtys automobilių. Baiminomės, jog netilpsime, nespėsime, turėsime didelį kiekį incidentų, tačiau dalyviai susitvarkė su pakelta kartele ir Kuršėnuose vykusi šventė gavosi puiki. Iššūkių sezoną tęsėme su „Liqui Moly UpHill Drift“, kur į greičiausią trasą sezone pakvietėme „Semi PRO“ lygos sportininkus. Vėl rizika ir gana riebi, nes šiems pilotams neprivalomi pilni saugos lankai. Avarijų buvo daug, tačiau viskas baigėsi geruoju. Dabar, kad nebūtų maža žilstančių plaukų, imsimės Klaipėdos autodromo, kuris mus pasitinka su savo iššūkiais, bet tuo pačiu ir dideliu potencialu.“

Birželio 29–ąją nuo pietų autodromą užklupsiantys sportininkai turės šiek tiek laiko įsirengti savo dviejų dienų stovyklą, sulauks techninių patikrų ir jau 15 valandą imsis mokytis naująją trasą. Jos kontūrus savo mintyse organizatoriai nusibraižė dar pernai rudenį.

„Pavyko Klaipėdos autodromą aplankyti pernai, lygiai vieną dieną prieš sniegą, tad mintį, kaip turėtų atrodyti trasa turime ir ji tikrai nebus atlaidi, – tęsia Linas. – Tikslumas turės būti skaičiuojamas centimetrais, o bet kokia klaida bus apdovanota bučiniais iš betoninių barjerų, kas dalyvių gal labai ir nedžiugins, bet žiūrovų ovacijų tikrai sulauks. Atsižvelgdami jų pastarųjų poreikį, nusprendėme įrengti tribūnas, kurios leis renginį stebėti patogiai sėdint, vietoje turėsime tobulo skonio mėsainių gamintojus, tad jeigu ieškote vietos iškylai, kurios tikslas nėra tik įdegis – paskutinis birželio savaitgalis Klaipėdos autodrome yra kaip tik jums“, – vilioja L. Ramoška.

Paskutinį kartą oficialus Lietuvos drifto čempionato renginys Klaipėdoje svečiavosi prieš beveik penkmetį, kai stoties rajone uždarius gatves, miesto viadukų platumą bandė PRO lygos pilotai, tačiau renginio organizatoriai teigia, jog miesto gatves išmainė į autodromą ne veltui: „Ši vieta turi visą reikalingą infrastruktūrą, yra kiek toliau nuo gyventojų, tad nedrumsčia ramybės, bet tuo pačiu yra netoli miesto – trumpai tariant, tobulas pasirinkimas mums. Naujas asfaltas dalyviams leis pataupyti karštą vasaros dieną tiesiog akyse tirpstančias padangas, o dėka patogaus išplanavimo, esminius porinius važiavimus žiūrovai galės matyti iš labai arti. Taip pat per tą laiką stipriai pasikeitė dalyvių parkas – paskutinį birželio savaitgalį autodrome bus galima išvysti ir 700 arklio galių turinčius bolidus, tad reginio kokybė tikrai nenukentės“

Šonaslydis

Penktasis „Semi PRO“ lygos ir trečiasis „Street“ lygos Lietuvos drifto čempionato etapas įvyks birželio 29–30 dienomis Klaipėdos autodrome. Platesnę renginio informaciją rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją