Greičio ir adrenalino mėgėjų sekmadienį laukia įtemptos lenktynininkų tarpusavio kovos – po trijų, jau įvykusių Lietuvos automobilių traukos čempionato etapų nugalėtoją galima prognozuoti tik vienoje iš klasių.

Iš kovos A klasėje, kur varžosi standartiniai automobiliai be papildomos galios įrangos, dėl viršytos laiko normos pasitraukus iki šiol lyderiavusiam Pauliui Petkui, į nugalėtojo vardą čia pretenduoja traukos lenktynių senbuvis Ovidijus Tylenis („VW Scirocco“).

16 įskaitos taškų sukaupęs sportininkas praeityje jau buvo iškovojęs šios klasės čempiono vardą. Šįsyk konkurenciją jam turėtų sudaryti Donatas Vainikonis („Audi Coupe“), kurio sąskaitoje 12 taškų ir Raimondas Debesys („Honda Civic“), turintis 10 taškų.

Tarp B klasės sportininkų, lenktyniaujančių standartiniais automobiliais, kuriuose leidžiama vienos rūšies papildomos galios įranga, po trijų čempionato etapų pirmauja Algirdas Dargis (21 taškas). Po „Mitsubishi Evo VIII“ vairuojančio lenktynininko įskaitos lentelėje rikiuojasi Elanas Gascevičius (18 taškų) su „Honda Civic“ ir Justas Žilėnas (17 taškų) su „BMW 325”.

Daugkartiniam C klasės čempionui Egidijui Sadauskui užbaigus karjerą šioje klasėje pirmauja Karolis Gečas (24 taškai) su „BMW 340”. Antroje vietoje prieš paskutinį Lietuvos automobilių traukos čempionato etapą – latvis Edgars Erinš su „Lotus Elise“ (18 taškų), trečiąja – ketvirtąja vietomis, surinkę po 10 taškų, dalinasi vienas čempionato organizatorių Rolandas Šležas („Opel Corsa“) ir Evaldas Vosylius („VW Golf“). Šioje standartinių automobilių klasėje leidžiami daliniai kėbulo, interjero ir pakabos pakeitimai, skirti sumažinti automobilio svorį.

Galingiausioje standartinių automobilių klasėje, kurioje leidžiami ne tik kėbulo ir pakabos pakeitimai, bet ir dviejų rūšių papildoma galios įranga, jau trečius metus iš eilės čempiono vardo siekia Evaldas Kaliūnas su „Alfa Romeo 75 Turbo PBM”. Antroje vietoje po 25 taškus surinkusio lenktynininko yra Martynas Kieras („Ford Escort“) su 18 taškų. Baltarusiui Jurijui Dubinetsui su „Honda Civic“ pakilti į trečiąją vietą leido iki šiol joje laikęsis Irmantas Katinas – viršijęs maksimalią 11,7 sek laiko normą, nustatytą D klasės automobiliams, jis varžysis sportinių automobilių klasėje SS.

Vieną iš šių metų Lietuvos automobilių traukos lenktynių čempionų jau galima įvardinti: „Super Sport“ klasėje pirmaujantis Mindaugas Beniušis („Audi Coupe“) surinktais įskaitos taškais dvigubai lenkia konkurentus ir jau yra užsitikrinęs auksą. Tačiau kova dėl antrosios sportinių automobilių klasės vietos žada būti įdomi – į ją pretenduoja net 4 sportininkai, surinkę beveik vienodą taškų skaičių: Paulius Vaškelis („BMW E30”), Laimonas Macevičius („BMW 325i”), Aivaras Štikelis („BMW Altered“) ir latvis Inguss Ozolinšs-Pere („Audi Coupe“). Komandinėje įskaitoje pirmauja ir čempionų taurių iš rankų jau nebepaleis „FCP Racing Team“.

Lietuvos automobilių traukos čempionato finalo startas vyks rugsėjo 16 d. 12 val. Kazlų Rūdos aerodrome.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją