Šį etapą organizuojančio automobilių sporto klubo „Gralis“ vadovas Gediminas Maškauskas pranešime spaudai pasidžiaugė, kad dalyvių sąrašas jau dabar viršija 40 dalyvių, tačiau registracija nėra sustabdyta, todėl sportininkų galima tikėtis ir dar daugiau.

Lietuvos automobilių kroso čempionatas įsibėgėja

„Pasiruošimas vyksta sklandžiai. Trasa preliminariai jau paruošta, o varžybų rytą, prieš važiavimus, paruošime dangą. Dirbs du greideriai, tad trasa bus tikrai puiki. Džiugu, kad į šį etapą aktyviai registruojasi dalyviai. Nors registracijai laiko dar tikrai yra, jau dabar pirmenybėse užregistruota 15 sportininkų, o čempionate net 30. Šįkart labai aktyvūs yra „Mini Buggy“ klasės dalyviai. Jau dabar turime devynis jaunuosius lenktynininkus.

Beje, penki iš jų į Tauragę atvyksta iš užsienio. Bus labai įdomu pamatyti, kaip atrodys naujoji „Junior 1000” klasė, kurioje automobiliais varžosi vaikai nuo 11 iki 16 metų. Varžybose pagaliau debiutuos ir tauragiškė Raminta Jankauskaitė“, – sakė G. Maškauskas.

Lietuvos automobilių kroso čempionatas įsibėgėja
Po pirmojo etapo Lietuvos autokroso čempionato etapo, įvykusio Pavilkijo trasoje, „Super 1600” klasėje pirmauja Laurynas Petraška. Antras kol kas Tomas Skrodenis, o trečioje vietoje klasifikuojamas Kęstutis Janukaitis. „2000 Super” įskaitoje lyderiauja pirmojo etapo nugalėtojas Mindaugas Sidabras. Antroje vietoje rikiuojasi Raimundas Kukenys, o trečioje – Lukas Sidabras.

Kraują kaitinančioje ir galingiausius autokroso bolidus sutraukiančioje „Super Cars“ klasėje po pirmo etapo lyderiauja Saulius Kairaitis, vairuojantis „Audi“. Antroje vietoje klasifikuojamas Steponas Jančauskis su monstrišku „Volkswagen Golf“. Trečias kol kas – svečias iš Latvijos Janis Vegeris. „Buggy 1600” klasėje šiuo metu daugiausiai taškų turi Andrius Lugauskas. Antras – Saulius Žunda, o trečias – Tauragės atstovas Tautvydas Urba.

Lietuvos automobilių kroso čempionatas įsibėgėja

Pirmenybių 1600 klasėje lyderio poziciją užima Deividas Kusas. Už jo rikiuojasi Ričardas Mockus ir Deividas Janulaitis. 2000 įskaitoje kol kas daugiausiai taškų turi Mindaugas Skiezgilas. Už jo – Arūnas Majauskas ir Paulius Mikelaitis. „Buggy RWD“ įskaitos rikiuotės viršuje Mindaugas Kirdeikis. Antroje vietoje Vytautas Kuras, o trečias – Romas Kiaulakys.

Dauguma iš šių sportininkų ketina startuoti sekmadienio lenktynėse Tauragėje, o jiems iššūkį mes ir gausus būrys žemesnes pozicijas pirmame etape užėmusių dalyvių. Anot varžybų organizatoriaus G. Maškausko, žiūrovų laukia itin azartiški važiavimai. Be to, publikos patogumui žiūrovų zonoje vyks lauko prekyba maistu ir gaiviaisiais gėrimais, tad sumuštinius ir termosus autokroso gerbėjai galės palikti namuose.

Lietuvos automobilių kroso čempionatas įsibėgėja

Sekmadienį veiksmas trasoje prasidės jau 9 val. ryte, kai dalyviai stos į startą laisvosioms treniruotėms. 10.20 val. prasidės chronometruojami važiavimai, kuriuose dalyviai kovos dėl geresnio rato įveikimo laiko, lemsiančio starto poziciją vėlesniuose važiavimuose. 11.30 val. įvyks oficiali varžybų atidarymo ceremonija. Jos metu susirinkusius žiūrovus dalyviai pasveikins įveikdami paradinį ratą. Netrukus po to prasidės kvalifikaciniai važiavimai, kuriuos vainikuos finalas ir apdovanojimų ceremonija. Trasos vietą žemėlapyje galima rasti paspaudus šią nuorodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją