Apžvelgdamas besibaigiančių metų sportinį sezoną LAS prezidentas Rimvydas Anusauskas daugiausia dėmesio skyrė pagrindiniam visuomeninės organizacijos sportiniam renginiui – jau penktą kartą iš eilės organizuojamoms LAS taurės automobilių ralio varžyboms, kurias šiemet sudarė net septyni etapai. Vieno jų lenktynės buvo tarptautinės, vykusios Lietuvos ir Lenkijos keliais, o jos surengtos kartu su Suvalkų automobilių klubu.

„Nors mums ši penkerių metų sukaktis labai reikšminga, tačiau neabejoju, jog yra manančių, kad tiek metų – nedaug. Prabėgs dar penkeri metai ar dešimtmetis, irgi sakysime nedaug, tačiau kiekvienas sezonas mūsų veiklą ir mus pačius praturtina naujais, įsimintinais įvykiais“, - sveikindamas susirinkusius kalbėjo R. Anusauskas. – Jei pradėdami LAS taurės varžybas turėjome 15 aktyviai veikiančių klubų, tai dabar jų skaičius perkopė 25, varžybose dalyvavo 70 ekipažų, o svarbiausia – žymiai išaugo dalyvių meistriškumas“.

R. Anusauskas kartu su LAS nariais aptardamas prabėgusių ir kitų, 2012 metų veiklos kontūrus, akcentavo, kad brangiai kainuojančiame automobilių sporte dar nepavyks išvengti šalį apėmusio ekonominio nuosmūkio pasekmių, tačiau teigė neabejojantys, kad sutelktomis pastangomis pavyks nuveikti daugiau nei šiemet.

LAS aktyvistai sezono uždarymo vakare neslėpė, kad jiems vieniems toks krūvis būtų buvęs sunkiai pakeliamas ir negailėjo padėkos žodžių giminingų klubų ir sportinių organizacijų vadovams, padėjusiems surengti dalį varžybų ir įgyvendinti ambicingus planus.

Ypač daug padėkų išsakyta Lietuvos automobilių sporto federacijai ir ją atstovavusiai generalinei sekretorei Rasai Jakienei, Lietuvos automobilių klubui ir jo prezidentui Aleksandrui Remiševskiui, Lietuvos „Porsche“ klubo vadovui Eduardui Jakui, varžybų organizatorei Aldonai Mažeikienei ir kitiems, globojusiems ir kartu su kitomis lenktynėmis padėjusiems organizuoti LAS varžybas.

LAS daug nuveikė rengdama ne tik didelio susidomėjimo susilaukiančias mėgėjų lenktynes, bet ir propaguodama saugų eismą.

Šį darbo barą sezono uždaryme apžvelgė LAS korespondentė Eglė Kestenienė, akcentavusi, jog didelio palaikymo susilaukė LAS propaguojama Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) paskelbta kampanija „Make Roads Safe“, kuri yra dalis Jungtinių Tautų dešimtmečio programos kelių saugumo srityje ir kuria per ateinančius dešimt metų siekiama išsaugoti penkis milijonus gyvybių visame pasaulyje.

LAS ne tik dalyvauja atskirų valstybinių institucijų organizuojamuose renginiuose, bet ir pati inicijuoja bei vykdo įvairias saugaus eismo akcijas, yra pasirašiusi sutartis su švietimo ir susisiekimo ministerijomis dėl konkursų saugokim jaunas gyvybes keliuose ir saugaus ralio varžybų vykdymo.

Mažesniuose ir didesniuose miesteliuose rengiamos akcijos „Saugus automobilis“ ir paverskime automobilius žaliais, žinovų konkursai, viktorinos ar žinai kelių eismo taisykles, taip pat dviratininkų konkursai, projektas „Apsaugok vaiką nuo pavojų kelyje“, organizuojami įvairūs eismo saugumo renginiai mokyklose bei darželiuose.

LAS remiama Lietuvos rinktinė kasmet dalyvauja ir FIA organizuojamame saugaus eismo lavinimo konkurse, kuriame yra pasiekusi svarių laimėjimų.

Šį LAS veiklos barą teigiamai įvertino ir neseniai Lietuvoje viešėjęs FIA prezidentas Jeanas Todtas.

„LAS taurės 2011“ nugalėtojų garbės pakyla (bendra įskaita vairuotojas, antras vairuotojas):

1. Daumantas Pocius, Laima Valikonytė
2. Darius Saulevičius, Audronis Gulbinas
3. Mantas Kyguolis, Gintaras Vinskas
4. Vilius Palevičius, Vytis Pauliukonis
5. Karolis Balčiūnas, Vaidas Grabskis
6. Dainius Sviderskis, Vaidas Karašauskas

Komandų įskaita:

1. „Trys spalvos Racing“ - 76 taškai
2. SK „Vijolė“ - 75
3. „Alkesta auto“ - 56

SG 1600 klasė:

1. Vytis Pauliukonis, Audronis Gulbinas
2. Karolis Balčiūnas, Andrius Kašėta
3. Saulius Rimidis, Povilas Kašėta

SG 2000 klasė:

1. Mantas Kyguolis, Vilius Palevičius
2. Vaidas Karašauskas, Gintaras Vinskas
3. Aleksandras Rakauskas, Vaidas Grabskis

SG 3000 klasė:

1. Marius Vismantas, Vygantas Lagerpušis

SG-AWD klasė:

1. Darius Saulevičius, Laima Valikonytė
2. Dainius Sviderskis, Daumantas Pocius

Laisva klasė:

1. Vytautas Kazeliūnas, Tomas Ramanauskas
2. Mantas Gudžiauskas, Tadas Zdanavičius

LAS taurės varžybų nugalėtojai ir prizininkai
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją