Nors abu Lietuvos atstovai pateko į pagrindinį finalą, tačiau iškart po starto jau buvo priversti sudėti ginklus.

„Abu su Nikita finalo batalijas pradėjome iš trečiosios eilės, tačiau iškart į mano „Ford Fiesta ST T16 4X4“ galą atsitrenkė „Ford Focus” vairuojantis rusas Valentinas Koršunovas, - telefonu iš Prancūzijos Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus” pasakojo P. Pleskovas. – Smūgis buvo toks stiprus, kad ruso mašina pašoko į orą ir apsivertė, o mano vairuojama liko stovėti skersai trasos. Nuostolius padvigubino į mane dar atsitrenkę ir italas Gianluca Ferreti bei vengras Tomaszas Karajus.”

Tikromis „bulių kautynėmis“ virtusios Europos kroso varžybos iš tolesnės kovos eliminavo ir N. Kondrachiną, kurio „Volkswagen Polo“ galinę pakabą sugurino atsitrenkęs čekas Ladislavas Brožekas.

Po tokios mėsmalės nelemtame pirmajame posūkyje liko stovėti net penki automobiliai, arba lygiai pusė, patekusių į finalinį važiavimą. Be abiejų mūsų šalies sportininkų iš tolimesnės kovos buvo priversti pasitraukti ir V. Koršunovas, G. Ferreti bei T. Karajus.

Traktoriams išvilkus iš trasos sudaužytus automobilius, startas finaliniam važiavimui buvo duotas iš naujo. Tačiau prie jo linijos jau teliko tik penki automobiliai.

Sausas išlipęs iš didelės balos ir perpus praretėjus lenktynininkų gretoms savo pranašumą vėl įrodė pirmenybių lyderis rusas Vadimas Makarovas, vairuojantis „Škoda Fabia“. Antras finišo liniją kirto tokį pat automobilį vairuojantis čekas Vaclavas Feijfaras, o trečias finišavo L. Brožekas su „Ford Focus“.

„Lietuvos atstovams apmaudu ne tik dėl prarastų brangių taškų, bet ir iškilo rimtų problemų, ar pavyks greitai atstatyti sudaužytą techniką, nes kito, aštuntojo etapo varžybos vyks jau rugsėjo 5-6 dienomis Čekijoje.

„Į Lietuvą negrįšime, o iškart iš Prancūzijos vykstame į Vokietiją, kur bandysime parengti mūsų „Volkswagen Polo“ ateinančio savaitgalio batalijoms“, - sakė N. Kondrachino treneris, 2007 ir 2008 metų Europos kroso čempionas Nerijus Naujokaitis.

Nemenkesnės problemos laukia P. Pleskovo komandos, nes jų automobilis nukentėjo dar labiau.

„Jei nepavyks jo parengti, būsiu priverstas praleisti aštuntojo etapo lenktynes“, – netrykšdamas optimizmu po apmaudžiai susiklosčiusių lenktynių kalbėjo P. Pleskovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją