„Speed kart“ komandos sportininkui J. Jonušiui savaitgalio pradžia buvo sudėtinga. Kvalifikacijoje užimta 7-a vieta žadėjo nelengvą kovą po starto.

Kaip visuomet nutinka labai greitoje Radomo trasoje, pirmame posūkyje neišvengiama susidūrimų. Į vieną iš jų pateko ir Justas, tad finišas pasiektas tik 14-oje vietoje.

Tačiau antrame važiavime prapliupęs lietus suteikė J. Jonušiui „sparnus“. Aplenkęs didžiąją dalį lenktynininkų jis ne tik finišavo 3-ioje vietoje, bet ir įveikė greičiausią trasos ratą šiame važiavime. Likusiuose dviejuose važiavimuose Justas varžovams nepaliko jokių galimybių. Du kartus finišuota 1-oje vietoje ir bendroje etapo įskaitoje taip pat užimta 1-a vieta.

Gustas Grinbergas

G. Grinbergui trečias čempionato etapas prasidėjo dar geriau. Gustui Radomo trasa yra viena iš mėgiamiausių, tad nenustebino kvalifikacijoje užimta puiki 2-a vieta. Pirmos varžybos taip pat praėjo užtikrintai stabiliai ir finišą jis kirto taip pat antras. Penkta vieta antrame važiavime taip pat atitiko sportininko lūkesčius ir leido pakilti į trečią bendros įskaitos poziciją. Tačiau kiti du važiavimai susiklostė sudėtingiau. Abiejuose G. Grinbergas buvo taranuotas varžovų, tačiau sugebėjo grįžti į trasą ir pasidžiaugti bendroje įskaitoje užimta prizine šešta vieta.

Tomas Vaitekūnas

T. Vaitekūnas Radome pirmą kartą startavęs su „Mini Rok“ klasės technika, taip pat greitai prisitaikė prie milžiniško greičio – tiesiosios pabaigoje jis siekdavo ir 105 km/val.. Tomas finišavo visuose 4 važiavimuose ir bendroje etapo įskaitoje užėmė 17-ą vietą. Dėka Tomo stabilumo, Lietuvos sportininkai džiaugėsi dar vienu apdovanojimu. Pirmą kartą per dvejus dalyvavimo Lenkijos čempionate metus, pavyko iškovoti pergalę etapo komandų įskaitoje, o bendroje čempionato įskaitoje pakilti į 2-ą poziciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją