Nuo plano nebedalyvauti čempionate iki TOP5 kvalifikacijoje

Antrasis Omano drifto čempionato etapas prasidėjo ne itin maloniomis daugumai dalyvių staigmenomis ir dilemomis. Dar pirmojo etapo metu dalyvių sąraše buvo galima išvysti Rusijos atstovo Denis Migal pavardę. Vis tik, kilus nepasitenkinimui iš dalyvių pusės, organizatoriai rusui dalyvauti neleido, tačiau tai nesustabdė pastarojo nuo ketinimų sugrįžti į antrąjį etapą. Gavęs FIA raštą, kad varžybose dalyvaus ne kaip Rusijos, o Jungtinių Arabų Emyratų atstovas, D. Migal buvo sugrąžintas į čempionatą, tačiau kaip mat užsitraukė čia dalyvaujančių dalyvių nemalonę. Latviai, airiai, anglai bei lietuviai, solidarizuodamiesi su Ukrainos delegacija, organizatoriams iškėlė sąlygas, kad nesidalins viena trasa su rusų sportininku.

Benediktas Čirba / Ahmed Rezk ir Razi Media nuotr.

„Iki pat kvalifikacijos starto vyko daug diskusijų, buvo ieškoma kompromiso su organizatoriais ir pačiu sportininku. Jau buvome pasirengę atsiprašyti visų savo fanų ir pranešti, kad mes ir dar apie 15-a sportininkų, pasitrauksime iš čempionato. Esame visa širdimi su Ukraina ir kito kelio nematėme“, – susidariusią situaciją komentavo B. Čirba. Vis tik, ukrainiečiams radus kompromisą su rusų sportininku ir įpareigojus šį laikytis pasirašyto susitarimo – kvalifikacijos dalyvių sąstatas išliko nepakitęs.

Eliminavus idėją pasitraukti iš etapo, dalyviams beliko parodyti maksimumą trasoje. Taip vakarą lietuviai užbaigė kvalifikacijos TOP5: A. Vasiliauskas surinko 92,30 taško ir užėmė trečią poziciją, o B. Čirba su 91 balu liko ketvirtas. Lietuvius pranoko tik kvalifikacijos lyderis Nasser Alharbali ir antras likęs – Tymur Lypskyj.

Benediktas Čirba / Ahmed Rezk ir Razi Media nuotr.

Lietuviškas ketvirtfinalis

TOP32 kovoms dedikuoto penktadienio metu taip pat netrūko įtemptų momentų ir dramų – tik šios, kaip ir pridera, jau virė trasoje. Vienais stipriausių čempionate laikomi lietuviai kaip reikiant privertė varžybas stebinčius žiūrovus jaudintis, tačiau išsikovojo kelialapius į ketvirtfinalius.

Ko ne didžiausia įtampa tvyrojo TOP8 formate, kuriame lemiamoje kovoje susirėmė B. Čirba ir Ahmed Al Amri. Teisėjams nuspręsti, kuris iš lenktynininkų yra vertas finalinių kovų prireikė net dviejų pakartojimų. Galiausiai trečias kartas nemelavo – Lietuvos atstovas iškovojo bilietą į ketvirtfinalį, kuriame šio laukė ir A. Vasiliauskas. Abiejų sportininkų sėkmės atveju žiūrovai galėjo išvysti lietuvišką dvikovą, tačiau A. Vasiliauskui tolimesnę kelionę užkirto techninės problemos su automobiliu. Finale su Alan Hynes nugalėjusiu B. Čirba susitiko – Ali Maksheed. Neatsakytas liko tik vienintelis klausimas – kieno vėliava plevėsuos ant aukščiausio podiumo laiptelio, tačiau jau po pirmojo poros tandemo trasoje, persvara buvo aiški – skaudžios A. Maksheed klaidos baigėsi Lietuvos triumfu. Etapo nugalėtoju tapo B. Čirba. Trečia vieta atiteko – airiui Alan Hynes.

Dabar laukia poros savaičių pertrauka, kurią lietuviai praleis namuose. Trečias ir ketvirtas Omano drifto čempionato etapai įvyks vasario 9-10 d. ir vasario 16–17 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją