Šio čempionato „Mini ROK“ klasėje dalyvavo ir trys lietuviai: Justas Jonušis, Gustas Grinbergas ir Tomas Vaitekūnas.

Po permainingo savaitgalio mūsų sportininkai galėjo džiaugtis – jų atstovaujama „SPSK Motokart Suwalki“ laimėjo „Mini ROK“ klasės įskaitoje. Šioje klasėje komandą atstovavo tik Lietuvos sportininkai.

Lenkijos čempionato bendroje įskaitoje po šešių etapų geriausiai iš jaunųjų mūsų šalies sportininkų pasirodė Justas Jonušis – jis užėmė šeštą vietą tarp 28 klasifikuotų sportininkų. Gustas Grinbergas liko dešimtas, Tomas Vaitekūnas – dvidešimtas.

Paskutiniajame etape geriausiai pasirodė Gustas Grinbergas – jis užėmė antrą vietą. Šeštadienis – tai Gusto benefisas. Jis laimėjo abu važiavimus. Tai pirmos dvi G. Grinbergo pergalės Lenkijos čempionate. Deja, sekmadienį pakartoti pasiekimų nepavyko – G. Grinbergas abu kartus liko penktas.

Tuo tarpu Justui nesisekė visą savaitgalį. Pagal čempionato nuostatus, dešimt greičiausių šios klasės sportininkų savo kartingų variklius prieš kiekvieną etapą atiduoda teisėjams ir prieš lenktynes jie paskirstomi burtų tvarka – taip siekiama užtikrinti visiems lygias galimybes. Tai ir pakišo koją Justui.

„Ištraukėm nesėkmingą loterijos bilietą“ – po lenktynių šypsojosi Justo Jonušio tėtis ir treneris, buvęs lenktynininkas Darius Jonušis. „Šį kartą mūsų variklis buvo silpnesnis nei pagrindinių priešininkų“.

Per dvi lenktynių dienas – šeštadienį ir sekmadienį – vyksta po dvejas lenktynes. Šeštadienį Justas užėmė septintą ir aštuntą vietas.

Sekmadienį nuo J. Jonušio sėkmė galutinai nusisuko – viename važiavime ilgai už nugaros laikęs nemažai greičiau galėjusių važiuoti sportininkų Justas neatlaikė spaudimo – po keleto „kumštelėjimų“, jis pirmajame važiavime liko už dešimtuko ribų. Ne ką geriau Justui sekėsi ir antrame važiavime – jis užėmė devintą vietą.

„Nieko nepadarysi, toks šis sportas. Tiesą sakant mes ir nekėlėm sau itin didelių uždavinių. Kai po burtų traukimo dar prieš lenktynes paaiškėjo, kad negalėsim kovoti dėl prizinių vietų, beliko tiesiog važiuoti savo malonumui“ – filosofiškai apie savo pasirodymą sakė Justas Jonušis.

Tuo tarpu Tomo Vaitekūno rezultatai sezono gale irgi pagerėjo. Šeštadienį viename važiavimų jis užėmė penktą vietą – tai geriausias šio jauno sportininko rezultatas Lenkijos čempionate.

Šiam etape, tik galingesnėje „ROK“ klasėje dalyvavo ir dar vienas lietuvis – Andrius Gelžinis. Andrius liko per žingsnelį nuo podiumo – ketvirtoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją