„Halls winter rally“ važiuojantys lenktynininkai išmaniuoju būdu įveikė greičio ruožą septyniomis sekundėmis greičiau, nei tą pačią atkarpą važiavę su sąsiuvinyje surašyta stenograma.

Lenktynininkų ekipažas teigia, jog skaityti kelią iš „iPad“ buvo patogiau, nei vartyti puslapius iš sąsiuvinio, kuriame kelio knyga yra surašyta ranka.

„Toks sprendimas viršijo mano lūkesčius. „iPad“ yra labai tinkamo dydžio, patogu laikyti, nereikia puslapių vartyti – labai gerai. Ir nusiteikimas iškart kitoks, važiavome labiau atsipalaidavę, na, bent jau aš“, – šypsosi „WELLMAN Rally Team“ šturmanas Ramūnas Šaučikovas.

Komandos pilotas M. Samuitis į serviso zoną grįžo itin gerai nusiteikęs. Lenktynininkas nesiryžo įvardinti, kas lėmė geresnį greitį įveikiant trasą, tačiau neatmeta „iPad“ nuopelno – jei šturmanui tai padeda geriau skaityti stenogramą, tai yra didelis indėlis į rezultatą.

„Man svarbu, kad šturmanas gerai skaitytų, kaip man važiuoti. Kaip jis tai daro – sprendžia pats Ramūnas, tačiau šį kartą jautėsi labai teisingas atsipalaidavimas. Tiesa, vienu metu jam kiek pirštai buvo susipynę, bet viskas buvo gerai – tuo metu važiavome tiesiojoje ir jis spėjo susitvarkyti“, – juokais prasitaria M. Samuitis.

Įvertinant dabartines oro sąlygas, komandos šturmanas pažymi, kad „iPad“ teko ekstremalūs išbandymai, tiek dėl temperatūros, tiek ir automobilio kratymo, tačiau technika atlaikė. Tiesa, R. Šaučikovui kiek šalo rankos ekrane keičiant stenogramos puslapius, tad kitą kartą, važiuojant su iPad, šturmanas žada pasirūpinti specialiomis pirštinėmis liečiamam ekranui.

Šiaurės Europos ralio čempionai „WELLMAN Rally Team“ yra linkę išbandyti vis kažką naujo. Jie pirmieji Lietuvoje paruošė ralio automobilį pagal tarptautinės R4 klasės reikalavimus, komandos inžinieriai ir mechanikai sukonstravo žiedo automobilį, su kuriuo M. Samuitis laimėjo 2011 m. „1000 km lenktynes“.

Naujas perspektyvas ralio važiavime įžvelgęs ekipažas teigia, kad stenogramą būtų galima skaityti ir dar išmaniau, pasitelkus specialią programėlę, kuri leistų patogiai „susirašyti“ trasą. Kiekvienas šturmanas rašosi ją unikaliais, savitais simboliais, tad svarbu turėti galimybę naudoti nestandartinius simbolius.

Ar į kitą savaitgalį vyksiantį Europos čempionatą ekipažas važiuos su „iPad“, lenktynininkai dar neatskleidžia. Sausio 31 – vasario 2 dienomis Latvijoje, Liepojos mieste „WELLMAN Rally Team“ ekipažas varžysis Europos ralio čempionato „Production Cup“ įskaitoje, kurioje sieks patekti į pajėgiausiųjų dešimtuką.

„WELLMAN Rally Team“ yra pirmasis lietuvių ekipažas po 18 metų, kuris varžysis šiame čempionate. Oficialiame FIA regioniniame ralio čempionate, kuris yra antras pasaulyje pagal pajėgumą, važiuosiantys lietuviai savo pavyzdžiu tikisi atgaivinti šalies autosportą ir paskatinti kitus sportininkus aktyviau dalyvauti pasaulinio lygio rungtynėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)