Tikslas – pergalė

Į sunkiausią bekelės maratoną „Ladoga Trophy“ jau trečiadienį išjuda lietuvių motociklininkų ir dviratininkų konvojus. 9 sportininkai: 4 motociklininkų ekipažai ir vienas dviratininkas. Keliaudami į varžybas Rusijoje lenktynininkai nusprendė suvienyti jėgas ir demonstruoti vienybę po Lietuvos vėliava, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Ko mes tikimės, tai podiumo. Kas iš mūsų komandos lips ant jo, sunku pasakyti. Pasirodymą tokio tipo varžybose lemia technika. Kad ir kaip gerai važiuosi, kad ir kaip gerai naviguosi, jei technika neveiks, rezultato nebus. Bet visų technika – nauja ir gera – KTM motociklai. Čia problemų nesitikime. Taigi, svarbiausias faktorius, lemsiantis, kas iš mūsų užlips ant podiumo – tai navigacijos ir vairavimo įgūdžiai“, – komandos tikslus įvardijo vadovas Gediminas Grigaitis.

O kovoti dėl pergalės yra kam. Komandoje – visas būrys patyrusių bekelės varžybų vilkų: pergalių skonį maratone aplink Ladogą, tik važiuodami visureigiais, ragavę Tomas Šipkauskas ir Šarūnas Paliokas; pernai šiose varžybose su motociklu debiutavęs Aidas Bubinas su Adu Berniumi; daug patirties motociklų varžybose sukaupę du Mindaugai Aškelėnas ir Gulbinskas, ir naujokai tokio tipo varžybose Paulius Kairavičius ir Simonas Ramanauskas.

Kartu su „GoLT“ komanda pirmą kartą „Ladoga Trophy“ rengiamoje dviračių įskaitoje važiuos ir septyniolikmetis Martynas Dabužinskas.

Į 3 prizines vietas – 4 komandos

Visi komandos ekipažai spaudos konferencijos metu sakė, kad jų tikslai podiumas. Juokas juokais, bet į tris prizines vietas motociklų įskaitoje pretenduos keturios Lietuvių komandos.

„Mūsų tikslas yra patekti į Top3. Nesiruošiame savęs nuvertinti ir sieksime kovoti dėl aukščiausių pozicijų, žiūrėsime kaip bus“, – kalbėjo T. Šipkauskas.

„Šiose varžybose dalyvavome jau pernai. Tuomet nežinojome ko tikėtis, norėjome pasižiūrėti, kaip atrodo pačios varžybos, su A. Bubinu pasiekėme 5-tą vietą. Šiemet važiuoti vien tik todėl, kad pasiektumėm finišą – neįdomu. Kovosime dėl pergalės“, – tikslą sau ir kolegai iškėlė M. Aškelėnas.

„Kadangi prizinės vietos yra trys, o mūsų keturi, kažkam reikės likti ketvirtam. Nenorime medinio medalio. Sieksime geriausio rezultato. Visi mes važiuojame ne uodų vaikyti, o kovoti. Žiūrėsime, kaip bus“, – sakė A. Bubinas.

Konkuruos tarpusavyje tik trasoje

Vienintelis M. Dabužinskas, važiuojantis dviračiu, sau kelia mažiau ambicingą tikslą – pasiekti finišą sveikam, ant dviejų ratų. Septyniolikmetis dviratininkas tikisi susipažinti su rusiškomis bekelės trasomis ir tokių varžybų specifika.

Komandos vadovas G. Grigaitis patikina, kad tarpusavio konkurencija nesuardys „GoLT“ komandos vienybės, o viena dalyvių stovykla bus tik privalumas.

„Mes lenktyniausime trasoje, o ne serviso zonoje ir stovykloje. Palaikysime vieni kitus, esant reikalui, jei matysime, kad kažkuriam labai reikia, ir paskutines detales, paskutinius ratus atiduosime“, – sakė T. Šipkauskas.

„GoLT“ komandai sėkmės palinkėti atvykęs LASF prezidentas Romas Austinskas palinkėjo išlaikyti vienybę, neišsiskirstyti atskirais ekipažais, o parodysi stiprų lietuvišką kumštį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)