„Varžybas Baltijos šalių trasose rengiame jau penkerius metus – renginiai plečiasi, dalyvių daugėja, todėl mūsų patirtį ir gebėjimus įvertino Estijos motociklų sporto federacija bei patikėjo surengti šias aukšto lygio varžybas. Į čempionatą moderniausioje mūsų regione „Auto24Ring“ trasoje suvažiuos stipriausi sportininkai ne tik iš Baltijos šalių, bet ir Suomijos“, – pasakoja „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Jo nuomone, estus apskritai galima pagirti už aktyvumą motociklų sporte – jie atnaujino „Auto24Ring“ lenktynių trasą, įsisavinę ES lėšas, iki išties aukšto lygio, bene aktyviausiai ėmėsi iniciatyvos rengti tarptautines sportininkų lenktynes ir yra suinteresuoti bendradarbiauti su kitomis organizacijomis, siekiant stiprinti motociklų sportą.

ENEOS Baltijos plento žiedo čempionatą sudarys trys etapai, vyksiantys birželio 4-5, rugpjūčio 20-21 ir rugsėjo 17-18 dienomis. Dalyviai varžysis net penkiose klasėse: „superbike“ (1000 cc variklio kubatūros), „supersport/supersport“ (600 cc), „rookie 1000/600“ (mėgėjai), „pretendent“ (pradedantieji) ir „sidecar“ (motociklai su priekabomis).

Dalyvauti gali visi sportininkai, turintys motociklų sporto federacijų licencijas. Čempionate dalyvaus ir greičiausiasis Lietuvos sportininkas Šarūnas Pladas. Pagrindinis čempionato rėmėjas – japoniškos alyvos ENEOS gamintojas.

Už 480 km nuo Lietuvos esanti Estijos „Auto24Ring“ trasa yra moderniausia Baltijos valstybėse, itin lygi, su daug posūkių ir patogia dalyviams infrastruktūra.

Motociklų sporto klubas „Coffee Racers“ nuo 2010 metų siekia motociklų entuziastams suteikti galimybę prieinamomis sąlygomis bei panaudojant visas įmanomas saugumo priemones tobulinti vairavimo įgūdžius. Sporto klubas organizuoja įvairius renginius ir veiklas: treniruotes gatvės ir sportinių motociklų vairuotojams, profesionalų ir mėgėjų lenktynes, nemokamus renginius, skirtus saugaus vairavimo skatinimui – „Moto dienas“ ir saugaus motociklizmo kursus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją