Jau nuo pirmųjų dienų „CFMOTO RACING TEAM“ komandos lenktynininkai demonstravo pergalingą tempą. Abu vyrai prieš startą neslėpė jaudulio dėl technikos patikimumo, mat joje buvo sumontuotų važiuoklės bei variklio komponentų, kurie anksčiau nebuvo testuoti didelių apkrovų sąlygomis. Po savaitės laiko intensyvių išbandymų komanda džiaugėsi, kad technika atlaikė kuo puikiausiai – „CFMOTO CFORCE 1000“ keturračiai padėjo pasiekti pirmą ir antrą savo įskaitos vietas. „Fenix“ ralyje abu komandos sportininkai dalyvavo antrą kartą.

Sunkumai iki paskutinio kilometro

Praėjusių metų ralyje užėmęs ketvirtą vietą, šiemet Antanas Kanopkinas lipo ant aukščiausios nugalėtojų pakylos keturračių įskaitoje. Po paskutinės ralio dienos, kurios metu užsitikrino čempiono titulą, sportininkas neslėpė nuovargio ir džiaugsmo: „Paskutinė, septintoji ralio diena buvo žiauriai sunki ir karšta. Atidavėme visas savo jėgas ir vėl finišavome pirmieji. Jausmas nuostabus.“

Adomas Gančierius, praėjusiais metais užėmęs antrąją vietą, paskutinę ralio dieną parodė geriausią rezultatą tarp keturračių ir pakartojo savo ankstesnį rezultatą – bendroje įskaitoje liko antras. Trečioje vietoje liko prancūzas Nicolas Martinez, kuris viso ralio metu lipo lietuviams ant kulnų.

„Paskutinė diena buvo tikrai sunki ir įtempta. Per visus 150 kilometrų negalėjau nei trupučio sumažinti tempo, kadangi turėjau tik dviejų minučių persvarą nuo artimiausio varžovo. 25 kilometre pasivijau bei aplenkiau Antaną ir likusį atstumą važiavau pirmas“, – po finišo pasakojo A. Gančierius.

Abu vyrai dalinosi, kad labai džiaugiasi rezultatu ir dėkoja visai komandai, buvusiai šalia ir padėjusiai jo siekti. Taip pat padėkas siunčia partneriams ir gerbėjams, kurių palaikymą jautė viso ralio metu. Be didesnių incidentų daugiau nei 1200 sportinių kilometrų pravažiavę lietuviai sakė, kad pavyko įgyvendinti maksimalų scenarijų. Pasak jų, dabar laukia technikos įvertinimas grįžus namo ir pasiruošimas kitiems startams – artimiausios lenktynės numatomas birželio mėnesį Andalūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją