Sekmadienį pirmąją šiais metais pergalę iškovojo čekas Ladislavas Brožekas, vairuojantis “Ford Focus”. Nors jis už pergalę savo taupyklę papildė 20 taškų, tačiau čekas į lyderius dar nepretenduoja.

Antras Slovakijoje finišo liniją kirto čempionato lyderis, Šakių TSK atstovas Nerijus Naujokaitis, vairuojantis “Volkswagen Golf Turbo 4x4”.

Paskui jį finišavo kaunietis, 1999 metų Europos kroso čempionas Aurelijus Simaška, šiemet važiuojantis su “Mitsubishi Lancer Evo VIII” automobiliu.

Šįkart labiausiai nepasiekė klaipėdiečiui, TSK “Baltijos sportas” lenktynininkui Pauliui Pleskovui, kurio “Ford Puma” finišo liniją kirto tik dešimta.

“Tai buvo pačios tragiškiausios mano lenktynės, - neslėpė apmaudo Paulius. – Tiek gedimų, kiek jų buvo Slovakijoje, mano mechanikams dar nėra tekę taisyti. Finalinių važiavimų išvakarėse per naktį perrinkome pavarų dėžę, sankabą ir pakeitėme reduktoriaus ašį. Tačiau vos prasidėjo finalinis važiavimas, lenkdamas N.Naujokaitį užkliudžiau trasos kraštą, dėl ko neišvengiau apsisukimo. Tuo metu į “Ford Pumą” trinktelėjo nuolat mane “gaudantis” vengras Tomašas Karajus. Nuo smūgio lūžo vairo traukė, tad dešimtoji vieta buvo maksimumas, ką aš galėjau pasiekti”.

Slovakijos trasa labai nepatiko ir trečiajam prizininkui A.Simaškai.

“Nors kilometro ilgio trasa vietomis gana plati, teikianti galimybių lenkimo manevrui, tačiau jos pagrindas – grynas raudonas molis. Kol jis sausas – viskas gerai. Palyja – trasos paviršius tampa slidesnis už muilą. Kada ir kokias padangas rinktis – jau ne strategų galvos skausmas, o gryna loterija”.

A.Simaška irgi neišvengė kontakto su lenktynių šeštuoju prizininku rusu Aleksandru Kvašninu, dėl ko gerokai nukentėjo jo “Mitsubishi Lancer Evo VIII”.

“Po šių lenktynių liko tik vienintelis nenukentėjęs etapo laimėtojo L. Brožeko “Ford Focus”, - sakė P. Pleskovas.

Tad dabar Europos automobilių kroso čempionate susidariusią beveik mėnesio pertrauką sportininkai išnaudos visų pirma sudaužytos technikos atsatymui.

Kitos, aštuntojo etapo iš čempionato kalendoriuje esančių vienuolikos varžybos rugpjūčio 24-26 dienomis vyks Vengrijoje.

O po septynių etapų Europos automobilių kroso čempionato lyderiu ir toliau išlieka šakietis N. Naujokaitis, turintis 103 taškus. Antroje vietoje žengiantis A. Simaška yra iškovojęs 95 taškus.

Dešimčia mažiau jų turi trečią vietą užimantis Rusijos sportininkas A. Kvašninas, o P. Pleskovas su 79 taškais išsaugojo ketvirtąją vietą.

Į penktąją pakilo T. Karajus (70), o šeštąją vietą užima italas Christianas Giarolo, kurio sąskaitoje - 67 taškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją