Tikisi patekti tarp geriausių

Galimybę išmėginti jėgas „FIA jaunųjų lenktynininkų akademijoje” kartu su pajėgiausiais pasaulio jaunaisiais lenktynininkais liepos 21 dieną Austrijoje turės ir lietuvis Ignas Gelžinis.

Pasak sportininko, tikėdamasis papulti į pirmąją atranką, šiai akademijai ruoštis pradėjo dar metų pradžioje.

„Sužinojus, kad patekau į FIA akademijos atranką buvo labai malonu. Įspūdžiai išties labai geri. Tikėdamasis papulti atrankai ruoštis pradėjau jau anksčiau, metų pradžioje. Gerinau fizinį pasiruošimą, bėgiojau krosus, kalbėjausi su broliu, kuris FIA akademijoje dalyvavo praėjusiais metais. Jis patarė, ką reikia patobulinti, kokius fizinius pratimus atlikti, ką papildomai pasiruošti, todėl atrankoje turėtų būti šiek tiek lengviau“, - optimistiškai nusiteikęs sako I. Gelžinis.

Anot lenktynininko, akademijoje susirinks geriausi ir perspektyviausi sportininkai, todėl patekti lengva nebus.

„Austrijoje bus daug stiprių dalyvių, todėl patekti tikrai nebus lengva. Bus komandinės, greičio, tikslumo, fizinės rungtys, susidės labai daug faktorių, kurie lems, kas pateks į akademiją. Tačiau lengvai tikrai nepasiduosiu“ – pažadėjo I. Gelžinis.

Tarptautinis šalies įvertinimas

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidento Gintaro Furmanavičiaus teigimu, Lietuvai tai didelis įvertinimas.

„FIA akademijoje susirinks skirtingų šalių ir regionų nugalėtojai, todėl mes labai didžiuojamės Ignu Gelžiniu, kuris atrankoje reprezentuos mūsų šalį ir varžysis su geriausiais pasaulio sportininkais. Visgi Lietuva maža valstybė, su nedidelėmis finansinės galimybės, todėl mūsų šansai dalyvauti tokiuose projektuose visada mažesni nei didelių šalių“, - sako G. Furmanavičius.

Pasak LASF prezidento, Lietuvą atstovaus puikiai visiems žinomas sportininkas, kuris savo meistriškumą ir potencialą jau spėjo įrodyti.

„Mes džiaugiamės, kad Igną Gelžinį įvertino ir jis stovės greta kitų šalių perspektyviausių pradedančiųjų automobilių lenktynininkų. Kartingų lenktynėse Ignas jau įrodė savo meistriškumą, o automobilių žiedinėse lenktynėse dar tik žengia pirmuosius žingsnius. FIA akademija, kurioje dalyvavo jo brolis Jonas Gelžinis, buvo šiek tiek kitokia, ten buvo kviečiami labiau patyrę sportininkai, o ši akademija orientuojasi į jaunus perspektyvius sportininkus, kurie važiuoja vienerius ar dvejus metus. Ignas Gelžinis tarp šių sportininkų yra stipriausias. Tačiau reikia žiūrėti ne tik į sportinę dalį, bet ir žmogiškąsias savybes: sugebėjimą komunikuoti, išprusimą, išsilavinimą, užsienio kalbų mokėjimą ir daugelį kitų savybių, kuriomis turi pasižymėti sportininkas siekiantis aukščiausių tikslų“, - pabrėžia G. Furmanavičius.

„Tai svarbus įvykis ne tik Ignui Gelžiniui, bet ir visam Lietuvos automobilių sportui. LASF jau antri metai dalyvauja FIA tarptautiniuose projektuose kaip aktyvi ir lygiavertė partnerė bei atskirų projektų valdytoja. Mes nedideli, bet savo aktyvumo dėka galime pasiekti daug ir būti lygus su kitomis daug didesnėmis valstybėmis. Tai didelis įvertinimas Lietuvos automobilių sporto bendruomenei“ – džiaugiasi LASF prezidentas.

Priminsime, kad Lietuvoje taip pat veikia FIA instituto ir LASF finansuojama Lietuvos kartingo akademija, kurioje mokosi 20 pačių jauniausių, 7-12 metų, pilotų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)