Savaitgalį Panevėžio „Cido“ arenoje vykusioje parodoje „Vaikų arena 2016“ šalia įvairių animacinių filmukų herojų, žaidimų aikštelių, batutų, buvo ir šis tas realaus – lenktyninės technikos ekspozicija, kurią mažiesiems parodos dalyviams pristatė R. Šeinauskas ir R. Krikščiūnaitė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Automobilinių renginių, kuriuose dalyvaujame, metu matome, kokiu didžiuliu noru pasėdėti lenktyniniame automobilyje dega vaikų akys, tačiau dėl ruošimosi startui, automobilio techninių gedimų šalinimo, jo derinimo ne visuomet galime skirti dėmesio mažiausiems tokių renginių stebėtojams, tad ši paroda tapo puikia proga grąžinti jiems skolas, kurių susikaupė tikrai nemažai“, – aprodydamas naująjį savo „Subaru Impreza“ jauniesiems automobilių sporto entuziastams pasakojo R. Šeinauskas.

Lenktynininkas tiki, kad kuo anksčiau vaikai bus supažindinami su automobilių sportu, saugiu lenktyniavimu, tuo atsakingesniais eismo dalyviais jie užaugs.

Kad su stovinčiu automobiliu nepalenktyniausi, kad ir koks puikus jis būtų, žino kiekvienas, o ir ne visiems parodos dalyviams kojomis dar sekėsi pasiekti pedalus, tad buvo sugalvota išeitis. Į pagalbą atskubėjus Panevėžio automobilių sporto klubui „LADASPORT“, įvyko vaikų slalomo varžybos.

„Vaikus suskirstėme į tris klases: 3-4 metų, 5-6 metų ir 7-10 metų. Didžiausiems teko važiuoti kojomis minamu velomobiliu, o mažiausieji buvo vieni pirmųjų ekologiškų automobilių slalomų varžybų dalyviais. Jie vairavo mažuosius elektromobilius“, – apie vykusias varžybas pasakojo R. Krikščiūnaitė.

Visiems vaikų slalomo dalyviams teko įveikti vienodą trasą. Buvo įtraukti ir visi tėveliai – mažiausieji dalyviai trasa važiavo pagal tėvelių nurodymus, o didžiausiųjų tėveliai už trasos ribų palaikė savuosius ir visus kitus lenktynininkus skambiais plojimais ir geromis emocijomis. Jų „Cido arenoje“ tikrai netrūko.

Pasak R. Šeinausko ir R. Krikščiūnaitės, sportinis azartas jautėsi tik trasoje, o už jos ribų buvo tik geros emocijos ir draugiškas palaikymas – tai, kas svarbiausia ir kasdien kelyje. Ne veltui R. Šeinauskas savo žiedinėms lenktynėms paruoštą BMW papuošė šūkiu „Lenktyniauju trasoje, o ne gatvėje“.

„Smagu matyti, kaip mažiesiems slalomo dalyviams trasoje užverda kraujas, kaip jie stengiasi važiuoti greičiau ir tiksliau, o už trasos ribų savais įspūdžiais pasidalina ne tik su tėveliais, tačiau ir vieni su kitais“, – įspūdžiais po renginio dalinosi sportininkai.

Nors greta slalomo trasos pastatyti „Subaru Impreza“ ir BMW į trasą nebuvo išvažiavę, tačiau net ir ramiai stovintys jie traukė praeivių žvilgsnius.

„Lenktyninė technika domino visus. Nuo tų, kurie dar neseniai pradėjo vaikščioti, iki tų, kurie jau turi ilgametį vairavimo stažą“, – pasakojo R. Krikščiūnaitė.

Parodos „Vaikų arena 2016“ lankytojai buvo pirmieji, kurie gyvai pamatė ir pasėdėjo naujajame R. Šeinausko ir R. Krikščiūnaitės lenktyniniame bolide, su kuriuo šiais metais sportininkai žada nustebinti ne vieną automobilių sporto entuziastą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją