Apsauginiai atitvarai prasiglemžė pirmąsias aukas dar treniruotėse. Klydo net ir tie sportininkai, kurie įprastai neišlekia iš trasos. Pavyzdžiui, evakuatoriaus pagalbos prireikė „Formula Drift“ čempionui airiui Jamesui Deane'ui, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kvalifikacijoje nugalėjo favoritu laikytas J. Deane, surinkęs 93 taškų iš 100 galimų. Vos vienu tašku atsiliko jo tautietis Jackas Shananhanas bei lenkas Pawelas Trela. Kaunietis A. Vasiliauskas surinko 87,7 taško ir liko devintas, tuo tarpu B. Čirba su 82,3 – dvidešimtas.

TOP 32 kovose B. Čirba turėjo pripažinti latvio Ivo Cirulio pranašumą, o A. Vasiliauskas įveikė vokietį Alexą Macką ir kitame etape susikovė su lenku Grzegorzu Hypkiu. Lietuvis, deja, klaidų neišvengė ir pasitraukė iš TOP 16 kovų.

Ketvirtame Europos drifto čempionato etape nugalėjo J. Deane'as finale įveikęs P. Trelą, kuris antrojo važiavimo metu trenkėsi į apsaugines padangas ir stipriai apgadino savo „Opel GT“. Trečias liko P. Borkowskis, ketvirtas J. Przygonskis. Su apsauginiais atitvarais susidūrė ne vienas sportininkas: bent 20-iai prireikė evakuatoriaus pagalbos.

Bendroje įskaitoje A. Vasiliauskas iš 24-os pakilo į 21-ą, tuo tarpu B. Čirba iš 22-os vietos nukrito į 23-ą. Nacionalinėje įskaitoje Lietuva liko šeštoje vietoje.

Nors ketvirtame Europos drifto čempionato etape lietuviai ir nepasiekė aukštų rezultatų, tačiau išsaugojo sveikus automobilius.
„Šiuo atveju geriau iškristi TOP 32 ar TOP 16 kovose, nei dėl sugadintos technikos nedalyvauti laukiančiame etape“, – sakė B. Čirba.

Penktasis Europos čempionato etapas vyks rugsėjo 7 –9 dienomis Hokenhaimo F1 trasoje, Vokietijoje.