„Mes sąmoningai pasirinkom eksperimentų kelią ir puikiai žinojom, kuo rizikuojam. T. y. kad bus sudėtinga suderinti atskirai paimtus geriausius įmanomus agregatus tarpusavyje ir priversti automobilį važiuoti tai, kaip visa komanda tikisi.

Tačiau mes planavome, o Dievulis sėdėjo ir tyliai į kumštuką kikeno. Prieš pat 8-ąjį RX etapo lenktynes, vykusias „Loheac-Bretagne“ trasoje Prancūzijoje, užfiksavome variklio vožtuvų darbo problemas. Kai jas išsprendėme ir susikrovėm daiktus kelionei į kitą etapą Barselonoje – pasirodė, kad reikia spręsti naujus galvosūkius. Šįkart susijusius su aušinimo sistema – variklis pradėdavo kaisti, dėl to komplikuodavosi kitų sistemų darbas“, – varžybų išvakarėse atidėto debiuto priežastis aiškino „NNmotorsport“ komandos vadovas Rimvydas Matijošaitis.

Jis pakartojo garsiąją Sokrato frazę „žinom tik tai, kad daug ko nežinom“ ir prisipažino, kad nors Rygos etapo išvakarėse komanda yra padariusi visus namų darbus, siurprizų gali nutikti.

„Tikrai žinau, kad atsidarę kapotą 100 papildomų „arklių“ nerasim. Bet kad dėl kiekvieno menkiausias netikslumo ar sklandus bolido darbas gali sutrikti, o svarbi dalis variklio galios „pradanginti“ – faktas.

Su tuo susiduria absoliučiai visi konstruktoriai ir visos komandos, todėl pirmaisiais metais niekas niekada nekalba apie aukštus rezultatus. Tiesiog stengiamasi surinkti kuo daugiau informacijos ir pasimokyti iš klaidų. Mes darom tą patį, tik dėl vėlavimo padiniuose pasirengimo etapuose itin mažai laiko liko testams realiomis sąlygomis“, – pripažino R. Matijošaitis.

Komandos vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad kai kuriuos dalykus įmanoma patikrinti tik važiuojant varžybų režimu. Tarkim tikrinant automobilį ant stendo niekada nesužinosi ar važiuoklės dalys sugeba susidoroti su apkrovomis, atsirandančiomis grumiantis kontaktinėje kovoje. Ar automobilis atlaikys neišvengiamai vairuotoją užplūsiančio adrenalino bangą?

„Dalį atsakymų sužinosim labai greitai. Bet kokiu atveju, esam dėkingi visiems komandos nariams ir žmonėms, padedantiems mums judėti pirmyn“, – sakė R. Matijošaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją