Susirinkusioje publikoje buvo matyti ir grupelės sirgalių iš Lietuvos. Vos tik įvažiavę ant podiumo „WELLMAN Rally Team“ nariai iš rankų nepaleido Lietuvos vėliavos. Šiaurės Europos ralio čempionai „WELLMAN Rally Team“ ant pakylos pasirodė 24-ti. Šioje pozicijoje Martyno Samuičio ir Ramūno Šaučikovo ekipažas ir pradės čempionatą.

Kelias dienas anksčiau į Latviją atvykę lenktynininkai intensyviai pažindinosi su greičio ruožais. Prieš ankstyvą šeštadienio startą M. Samuitis teigė, jog pagrindinė užduotis dienai yra važiuoti greitai nuo pat pirmo greičio ruožo – čia niekas nelauks, kol įsibėgėsi. Be to, jis, kaip ir kiti lenktynininkai, apgailestavo, kad šiame ralyje žiema nė nekvepia.

„Sniego tema labiausiai juokaujama tarp lenktynininkų – varžomės žiemos ralyje, kuriame nėra sniego, žaliuoja laukai. Važiuosime visišku žvyru. Trasa taip pat yra specifinė. Dauguma ruožų tokie tarsi važiuotum pylimu – važiuoji aukštai, iš visų pusių supa grioviai. Atkarpos itin siauros, reikia labai laikytis ant kelio“, – sakė M. Samuitis.

Komandos šturmanas R. Šaučikovas dalinosi įspūdžiais iš trasų susirašymo. Susipažinimą su greičio ruožais jis pradėjo kartu su viena ryškiausių pasaulio ralio žvaigždžių airiu Craigu Breenu. Lietuviai kalbėjo, kad jausmas, kai išeini į trasą su pasaulinio lygio žvaigždėmis prideda dar daugiau motyvacijos siekti aukščiausių įvertinimų.

„Labai specifiškas ralis. Nors Baltijos šalyse daug važiavome, bet šiame regione keliai išsiskiria, labai daug griovių, o danga dygliams yra labai negailestinga. Kita vertus, susirašymą pradėjome su tikromis žvaigždėmis pašonėje – ir C. Breenas, ir Kajetanas Kajetanowiczius. Labai smagu, kad trukdėm vieni kitiems“, – juokavo R. Šaučikovas.

„WELLMAN Rally Team“ ekipažas varžysis Europos ralio čempionato „Production Cup“ įskaitoje, kurioje sieks patekti į pajėgiausiųjų dešimtuką. Tai pirmasis lietuvių ekipažas po 18 metų pertraukos, kuris varžysis oficialiame FIA regioniniame ralio čempionate, siekdamas ilgalaikių tikslų, o ne pavieniuose startuose. Kiti du lietuvių ekipažai toliau važiuoti Europos čempionate nežada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)