Antrus metus iš eilės Lietuvos jaunieji lenktynininkai turi galimybę pakelti savo kompetenciją ir treniruotis bei kaupti žinias su geriausiais pasaulio lenktynininkais ir dėstytojais „FIA jaunųjų lenktynininkų akademijoje“.

Pasak Lietuvos automobilių federacijos viceprezidento Dariaus Jonušio, tai išskirtinė galimybė jauniems sportininkams išbandyti savo jėgas treniruojantis ir lenktyniaujant su geriausiais.

„FIA projektai būdavo skirti didesnėms šalims, tačiau dėka intensyvaus ir sėkmingo LASF darbo Lietuva antrus metus iš eilės turi galimybę išsiųsti savo sportininką į tarptautinius mokymus. Praėjusiais metais šioje akademijoje savo įgūdžius gerino Jonas Gelžinis. Šiemet sportininkai norintys atstovauti Lietuvai paraišką privalo pateikti iki birželio 17 dienos“, - sako D. Jonušis.

„Programa yra skirta jauniems, 17 – 23 metų sportininkams, kurie turi žiedinių ar ralio lenktynių patirties, tačiau ne didesnės nei 4 metai. Taip pat jaunieji sportininkai turi turėti Lietuvos automobilių federacijos išduotą licenciją, gerai mokėti anglų kalbą ir turėti daug noro tobulėti“, - dėsto D. Jonušis.

Pasak LASF viceprezidento, sportininkai savo įgūdžius gerins visame pasaulyje.

„Atranka į akademijos kursus vyks penkiais etapais skirtingose pasaulio šalyse. Pirmasis etapas bus surengtas Austrijoje liepos 21-24 dienomis. Programoje sportininkai ne tik tobulins savo lenktynių įgūdžius, kaip greičiau įveikti vieną ar kitą trasos atkarpą, bet ir išmoks bendrauti su inžinieriais, spaudos atstovais, itin didelis dėmesys bus skiriamas fiziniam pasirengimui. Taip pat sportininkai taps saugaus eismo ambasadoriais savo šalyse”, - apie akademiją pasakoja D. Jonušis.

Priminsime, kad Lietuvoje taip pat veikia FIA instituo ir LASF finansuojama Lietuvos kartingo akademija, kurioje mokosi 20 pačių jauniausių, 7-12 metų, pilotų.

Norintys dalyvauti „FIA jaunųjų lenktynininkų akademijoje“ dalyvio paraiškas ir daugiau informacijos gali rasti: http://www.lasf.lt/index.php/LASF/Kvietimas-dalyvauti-atrankoje-i-FIA-Akademija

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)