Taip jau sutapo, kad pirmąją ralio dieną lietuvis atšventė savo gimtadienį.

Prieš ralį Meksikoje Laisvydas turėjo šešių taškų pranašumą prieš savo pagrindinį priešininką kovoje dėl Pasaulio čempino titulo – amerikietį Pablo Copetti. Tačiau nors ralis ir vyksta visiškai šio sportininko „pašonėje“, jo tarp dalyvių Laisvydas neišvydo. Tai reiškia, jeigu lietuvis finišuos ir surinks bent kažkiek taškų, jis tik sustiprins savo čempionato lyderio pozicijas.

Laisvydas Kancius

Tačiau klaipėdietis atvažiavo į kitą planetos pusę ne tam, kad surinktų „kažkiek“ taškų. Ir savo ketinimus jis įrodė nuo pirmų trasos metrų.

Laisvydas Kancius laimėjo prologą, savo artimiausią persekiotoją Rodolfo Gullioli iš Gvatemalos aplenkė beveik minute.

Vėlai naktį baigėsi ir pirmasis greičio ruožas – tai buvo 170 km ilgio greitai trasa, kuri driekėsi itin siaurais keliukais. Jo pradžia dėl rūko buvo atidėta pusvalandžiui – į orą negalėjo pakilti gelbėtojų sraigtasparniai. Tai šiek tiek išmušė iš vėžių.

Laisvydas Kancius

„Pirmo greičio ruožo trasa driekėsi siaurais smėlingais keliukais tarp kaktusų ir palmių. Siaura, pavojinga, bet man nebuvo sunku naviguoti, tai pralėkiau pernelyg nerizikuodamas, bet smagiai,“ – po finišo pasakojo niekada geros nuotaikos neprarandantis Laisvydas Kancius.

Gal būt lietuvis ir nerizikavo, bet jo tempas buvo itin greitas, nes R. Gullioli nuo klaipėdiečio atsiliko daugiau kaip devynias minutes ir dabar Laisvydo kišenėje jau kone dešimties minučių pranašumas. Taigi, pirmas greičio ruožas tapo aiškia paraiška į pergalę ralyje.

„Nežinau, kai kurie skundėsi kad sunku, bet šitas greičio ruožas buvo dvigubai lengvesnis negu bet kuris Dakare. Greičio ruožas greitas, dar pusantros valandos pervažiavimo, taigi nors įveikėm iš viso beveik 400 km, bet užtrukome neilgai, vos keturias valandos. Taigi trumpa ir gera diena,” – po finišo sake L. Kancius.

Laisvydas Kancius

Antradienį sportininkų laukė gerokai sudėtingesnis išbandymas – greičio ruožo ilgis 286 km, be to dalyviams tenka net 250 km važiuoti iki nakvynės vietos.

Iš viso „Sonora rally“ trasa – tai penki greičio ruožai, kurių bendra ilgis beveik 1200 km, o iš viso per savaitę sportininkai pravažiuos beveik du su puse tūkstančio kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją