„Jeigu jūs galvojate, jog kovo mėnesį surinksite savo sportinį bolidą ir juo sėkmingai džiaugsitės visą artėjantį sezoną – sveikinu, jūs jau praleidote pusę to sezono, – šypsosi Lietuvos drifto čempionato organizatorius Linas Ramoška. – Ne kartą patikrinta, jog norint turėti patikimą automobilį, jo ruošimui reikia bent jau pusmečio ir tai, jeigu kalbame apie menkas modifikacijas, o ne bolido rinkimą nuo nulio. Labai džiugu, jog šitą pamoką išgirdo „Krebždesio“ komandos atstovas Simonas Ivanovas ir jau dabar ėmėsi darbų, taip gerokai paaugindamas savo šansus techniką pasiruošti ramiai ir kokybiškai.“

Savo pasirinkimą ir atliktus sprendimus pats Simonas pristatė labai paprastai: „Po ilgų svarstymų, nusprendėme remtis svetima patirtimi. Nors ir galvojome apie „mustango“ variklį ir bent 300 arklio galių, vis tik pasilikome prie paprastesnio plano ir nesivėlėme į labai didelius perdarymus, kurie pareikalautų ir daug laiko, ir nemažai lėšų. Šių metų sezonas parodė, jog „Semi PRO“ lygą laimi piloto gebėjimai, o ne tūkstančiai į automobilį investuotų eurų, tad dviračio neišradinėjame ir tikimės, kad toks planas bus optimaliausias.“

Nepaisant tikrai rimtos konkurencijos, tiek dalyvių kiekiu, tiek jų gebėjimais, tiek ir technikos paruošimu, šių metų Lietuvos drifto čempionato „Semi PRO“ lygą laimėjo Deividas Taraskevičius. Jo trečios serijos BMW turi 3 litrų atmosferinį variklį, išvystantį 230 arklio galias, tačiau itin aštrus Deivido vairavimas, teisingas padangų pasirinkimas bei viso sezono strategija lėmė ne vieną pergalę etape – susumavus surinktus taškus, vilnietis jų surinko daugiausiai.

Būtent tokį pačią strategiją renkasi ir Simonas Ivanovas: 3.0 litrų atmosferinis variklis, investicijos į bolido patikimumą, didelis treniruočių kiekis, bei labai ankstyvas startas – atnaujintą bolidą jis žada testuoti jau kitą savaitgalį Kuršėnuose įvyksiančiame „Autoplius.lt Drift Matsuri“ metu. Tokiu atveju komanda turės laiko rasti silpnąsias modifikacijų vietas, bei toliau pratintis prie pokyčių per žiemos sezoną.

Kartu su Simonu ir „Krebždesio“ komanda į sezono uždarymo šventę žada atvažiuoti beveik šimtas sportininkų. Daugiau informacijos apie renginį ir jo bilietus galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją