Lietuvos kinas išgyvena aukso amžių – kiekvienais metais aplankome vis daugiau lietuviškų premjerų. Tačiau automobilių sporto tema didžiųjų šalies kino teatrų dar niekada nebuvo pasiekusi. Pirmieji tai užsimojo padaryti jauni ir milžinišką aistrą šiam sportui turintys žmonės. Valandą trunkančioje kino juostoje užfiksuota istorija pasakoja apie jaunos „KTK Racing Division“ komandos kelią sudėtingame ir itin didelio atsidavimo reikalaujančiame sporte, jų iššūkius, nusivylimus, pergales, pralaimėjimus, atradimus, draugystę ir begalinį norą dar ir dar kartą sėsti prie sportinio automobilio vairo, ir pamėginti dar kartą įveikti save ir savo varžovus.

„KTK Racing Division“ komandos vadovo Povilo Bonkevičiaus teigimu, unikalus kino projektas gimė beveik prieš metus, po pirmojo Lietuvos Žiedo čempionato etapo.

Pasak jo, prieš metus niekas net nekalbėjo apie kino filmą. Komanda prieš pirmąjį „Fast Lap“ etapą ieškojo žmonių, kurie galėtų nufilmuoti kelis vaizdo įrašus. Padėti realizuoti idėjas sutiko „Fast Focus“ komanda.

„Tikėjomės vieno ar dviejų žmonių, tačiau, kai į Kačerginės žiedą atvyko 8 žmonių komanda su gausia filmavimo įranga, supratome, kad jų ir mūsų požiūriai į tai ką darome sutampa, – sakė P. Bonkevičius. – Norėjome žiūrovui atiduoti emociją, kurią turime savyje pašėlusių lenktynių akimirkų metu, kai dėl kiekvieno iš mūsų komandinio darbo sprendžiasi lenktynių baigtis, emociją, kurią jaučiame rengdamiesi varžyboms ir ruošdami joms automobilius, emociją, kurią išgyvename lipdami ant laimėtojų pakylos ar stebėdami varžovų triumfą.“

Istorinis „FastLap“ sezonas

„KTK Racing Division“ komandos vadovui antrina ir kino juostos režisierius Juozas Mikulėnas, pasak kurio, šimtai valandų filmavimo, bemiegių naktų ir juodo darbo virto labai emocinga, dramatiška ir azartiška automobilių sporto kino dokumentika.

„Komandos istorija yra tai, ko reikia kino teatrams ir Lietuvos autosportui, norint užkariauti dar daugiau gerbėjų širdžių ir pristatant platesniam ratui šį nepaprastą sportą. Prie šio projekto dirbome visus metus. Svajonė sukurti tokį dokumentinį filmą mūsų komandoje gyva buvo jau seniai – tiesiog ieškojome tinkamos progos tam – ir ši komanda bei „Fast Lap“ sezonas tiko idealiai. Norėjome sukurti filmą ne apie pastovius lyderius, bet pradedančiuosius, kuriems stengtis užsitarnauti vardą reikia dar sunkiau. Stengėmės kuo geriau užfiksuoti tai, kas vyksta komandos viduje, pagauti jų emociją. Norint tai padaryti, turi labai gerai įsitraukti, todėl, galima sakyti, apsigyvenome KTK komandos garaže, labai daug bendravome, kartu keliavome į išvykų etapus, naktinius filmavimus ir užfiksavome, kaip jiems sekasi“, – kalbėjo J. Mikulėnas.

Atėjus žiemai, kai „FasLap“ organizatoriai pareiškė, kad tai buvo paskutinis jų organizuojamas etapas ir šių kultinių lenktynių odisėja baigiasi, kūrybinė komanda iškart suprato, kad turi užfiksavę istorinį sezoną.

„Mūsų darbas tapo dvigubai svarbesniu ir su papildomu emociniu užtaisu. Tada jau buvo aišku, kad turime padaryti viską geriausiai kaip galime ir patekti į didžiuosius ekranus“, – sakė režisierius.

Pamatyti galės visi

Pasak Kauno technikos kolegijos direktoriaus Nerijaus Varno, ši kino juosta yra nepaprastas nuveikto didelio jaunų žmonių darbo rezultatas, kuriuo gėrėtis galės ne tik šalies, bet ir tarptautinių kino festivalių žiūrovai.

„Labai didžiuojamės, kad kolegijos studentų autosporto komandos projektas, kuris startavo daugiau nei prieš 4 metus, išaugo į profesionaliai savo darbą dirbančią „KTK Racing Division“ komandą. Dar smagiau, kad visų norinčių lauks seansai „Forum Cinemas“ kino salėse Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje, o vėliau mūsų komandos aistra autosportui ir emocijomis galės gerėtis Europos kino festivalių žiūrovai“, – sakė N. Varnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją