Antrajame Lietuvos kartingo čempionato etape startavo septynios klasės: „Raket“, „Rok“, „Rotax Max“ ir „KZ2 plius“ važiavo čempionato įskaitoje, „Laisva 125“ ir „M-125“ klasės kovojo dėl taškų „Lietuvos kartingo taurės“ įskaitoje, o „BMW Formulė mini“ taurės pirmajame etape kovos vyko tarp jauniausių 7-12 metų sportininkų.

„Raket“ variklius naudojantys lenktynininkai buvo priversti pripažinti Igno Dagilio pranašumą. Finaliniame važiavime lyderiui aktyviausiai priešinosi Vadim Šapoval ir Andrius Apočkinas, užėmę varžybose atitinkamai 2 ir 3 vietas. Neblogai sekėsi ir Simui Tankevičiui, kuris pusfinalyje buvo trečias, tačiau finale nukrito viena pozicija žemiau.

„Rotax Max“ klasėje startavo penki dalyviai, tačiau ši klasė skirstoma į dar tris atskiras įskaitas, todėl visi joje važiavę sportininkai po varžybų džiaugėsi laimėtomis taurėmis. Tomas Jurevičius ir Kasparas Tiškovas „Rotax Max Junior“ įskaitoje buvo atitinkamai pirmas ir antras. „Rotax Max DD2“ klasėje nugalėjo Matas Kiznis, kuris įveikė Mantą Sidekerskį, likusį antroje vietoje, bei Andrių Pugačių. „Rotax Max DD2 Masters“ klasę atstovavo tik vienas sportininkas – Saulius Pocevičius.

Buvo prognozuojama, jog tarp lenktynininkų, naudojusių „ROK“ techniką, nesunkiai nugalės Ignas Gelžinis. Jis tą ir padarė, tačiau toli gražu ne taip lengvai, kaip buvo tikėtasi. Daugiausiai rūpesčių Ignui kėlė Paulius Paškevičius, kuris finalą baigė antroje pozicijoje. Tuo tarpu dėl trečiosios vietos vyko arši kova tarp Konstantino Struk ir Karolio Mažeikio. Pasatarajam lenktynininkui finale sekėsi geriau, todėl po varžybų jis lipo ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio.

Galingiausioje „KZ2 plius“ klasėje užtikrintai nugalėjo Martynas Tankevičius. Antrą vietą iškovojo svečias iš Latvijos Dmitrijs Koževnikovs, trečią – Jaunius Gedzevičius.

Čempionate debiutavusioje „BMW Formulė Mini“ klasėje nugalėjo Gustas Grinbergas, kuris buvo vienas iš lyderių ir prieš tai vykusių treniruočių metu. Nuo jo kiek atsiliko Markas Bukinas, kuris pelnė varžybose antrą vietą, ir Kasparas Vaškelis.

Pačioje gausiausioje „Laisva 125“ klasėje po atkaklios kovos nugalėjo Anton Abragimovič. Jis tik finalo pabaigoje įveikė labai aktyviai besipriešinusįjį Deividą Zujų. Trečias finišo liniją lenktynėse kirto Šarūnas Smetonis.

Labai netikėtai įvykiai klostėsi lenktynininkams, naudojantiems „M-125“ variklius. Finalinio važiavimo finišo liniją kirto tik du iš septinių varžybose startavusių sportininkų. Netikėta pergale džiaugėsi Paulius Stabingis, o Domantas Kaminskas finišą pasiekė antras.

Komandinėje Lietuvos kartingo čempionato etapo įskaitoje triumfavo „AJ Racing“, surinkusi 105 taškus. Antrąją vietą užėmė „IJ Racing“ (80 taškų), o trečią - „MS Kart“ komanda (55 taškai). „Lietuvos kartingo taurės“ įskaitoje geriausiai sekėsi komandai „Petrašiūnai“, kurį pranoko „PRMKSC“ ir „SK Ežerietis“ komandų lenktynininkus.

Trečias ir Ketvirtas Lietuvos kartingo čempionato etapai vyks birželio 18-20 d. Smalininkų kartodrome. Kartu su šiomis lenktynėmis vyks ir „Baltijos taurės“ varžybos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją