Beveik visose jose virė atkakli, permaininga kova. Todėl žiūrovams, pasirinkusiems ne vasaros malonumus prie upių ar ežerų, nuobodžiauti neteko.

Visų šeštadienio batalijų kulminacija tapo tik šį sezoną atsiradusios tarptautinės KZ2 klasės, kurioje sportininkai važiuoja iki 50 AG pajėgumą išvystančiais ir net šešias pavaras turinčiais kartais, finalas.

Iki tol vykusiuose visuose trijuose etapuose pergales šventė šios klasės favoritas, sporto klubo RKV atstovas Kevinas Gracholskis. Tačiau pergalingas lyderio žygis Vilniuje buvo sustabdytas.

Ir kvalifikacines varžybas, ir šios klasės pusfinalį laimėjo „Kauno tiltų“ sportininkas Karolis Pakrosnis, abu kartus pranokęs Panevėžio rajono užmokyklinės veiklos susivienijimo atstovą Simą Juodviršį bei lyderį K. Gracholskį, kuris abu kartus finišo liniją kirto sau ir daugeliui klaipėdiečio gerbėjų neįprastoje trečioje vietoje.

Bręstant savotiškai sensacijai keli žiūrovai ekspromtu surengė tarpusavio totalizatorių, o daugelis finale statė už Keviną. Tačiau apsiriko.

Labai įdomų finalinį 28 ratų (vieno rato ilgis – 620 metrų) važiavimą, kurį keliems sportininkams teko baigti gerokai anksčiau taip ir nekirtus finišo linijos, įtikinamai laimėjo S. Juodviršis. K. Gracholskiui visgi pavyko aplenkti K. Pakrosnį, tačiau šįsyk pirmenybių lyderis turėjo tenkintis antrąja vieta.

Nelaukta staigmena reikėtų laikyti ir Šiaulių kartingo klubo atstovo, patyrusio Manto Neverdausko, rungtyniaujančio „Rok-Junior“ klasėje, Vilniuje užimtą tik penktąją vietą. Pakilti aukščiau vienam iš favoritų šįkart neleido varžovai - šioje klasėje pirmaisiais smuikais griežę svečiai iš Kaliningrado, atvirame Lietuvos kartingo čempionate besivaržantys Romanas Tamilovas ir Maksimas Ivaščenka.

Geriausiai iš lietuvių pasirodęs „IJ Racing“ atstovas Dominykas Juknelevičius užėmė trečiąją vietą.

Po „F-Mini“ klasės jaunųjų sportininkų finalinio važiavimo bene laimingiausias jautėsi maskvietis Vadimas Šapovalas, atstovaujantis „IJ Racing“ komandai ir dalyvaujantis Lietuvos čempionate. Vadimas, ką tik nulipęs nuo nugalėtojų pakylos, už trečiąją vietą gautą taurę padovanojo jį atlydėjusiai mamai Olgai.

Maskvietis nusileido tik šios klasės pirmenybių lyderiams, Šiaulių kartingo klubo lenktynininkams broliams Airidui ir Eimantui Šiauriams.

„F-Mikro“ klasės finale dvi pirmąsias vietas laimėjo Rusijos atstovai Jevgenijus Fedorenka ir Janas Varlakovas, o iš lietuvių geriausiai pasirodęs „MS kart“ klubo sportininkas Lukas Stanevičius finišo liniją kirto trečias.

„Rok“ klasės du aukščiausius nugalėtojų garbės pakylos laiptelius užėmė Kauno „Juta Racing“ klubo sportininkai Martynas Griška ir Ignas Gelžinis, o „MS Kart“ lenktynininkas Karolis Tolvaiša finišavo trečias.

Lietuvos kartingo atvirojo čempionato kitos, penktojo etapo varžybos rugpjūčio 2 dieną vyks Aukštadvaryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją