Po kvalifikacinių važiavimų lietuvis užėmė puikią vienuoliktą vietą, nuo kvalifikacijos nugalėtojo, olando Sennos Van Walstijno atsilikęs mažiau nei pusė sekundės.

Vėliau prasidėjo atkrintamieji važiavimai – viename jų lietuvis kilo net į trečią poziciją, tačiau susumavus visų važiavimų rezultatus Kajus Šikšnelis liko keturioliktas ir lengvai pateko į finalo važiavimą. Į finalą patenka tik 36 greičiausi sportininkai.

Finale startavęs iš keturioliktos vietos, Kajus greitai ėmė kilti aukštyn rikiuotėje, jis buvo pakilęs iki dešimtos vietos ir ruošėsi lenkti du sportininkus, kurie kovėsi tarpusavyje dėl 8-9 vietų ir dėl to nebuvo tokie greiti. Deja, iš galo atlėkęs varžovas trenkėsi į lietuvį ir kitus du sportininkus. Dėl to buvo sugadintas lietuvio kartingo vairo mechanizmas, dėl sulankstytos vairo traukės buvo beveik neįmanoma sukti į dešinę. Beliko tik ginti savo poziciją, ką Kajus sėkmingai ir darė. Deja, rezultatas nebuvo toks, kokio galima tikėtis – Kajus Šikšnelis finišavo tik dvidešimt pirmas.

Aišku, tai ne ta vieta, kurios tikėjosi lietuvis, prieš dvejus metus Pasaulio čempionate, tiesa, tada dar silpnesnėje OK „Junior“ klasėje, iškovojęs trečią vietą.

„Po incidento nieko nebegalėjau padaryti, turėjau tik stengtis išsilaikyti trasoje ir kažkaip pasiekti finišą. O gaila, nes lengvai galėjau finišuoti greičiausiųjų dešimtuke“, – po finišo sakė „Energy“ komandą atstovaujantis lietuvis Kajus Šikšnelis.

Dabar Kajaus laukia kova namuose – jau šį savaitgalį lietuvį gerbėjai galės išvysti mūsų šalies kartingo čempionate.

Priešpaskutinis Lietuvos kartingo čempionatas bus surengtas visiškai naujoje trasoje, kuri įrengta Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome. Šiais laikais, kada naujos lenktynių trasos Lietuvoje yra itin retas reiškinys, toks geranoriškas Šiaulių DRMC vadovų požiūris į Lietuvos kartingo sportą buvo itin džiaugsmingai sutiktas kartingo visuomenės.

„Tai itin įdomi ir unikali savo konfigūracija trasa. Visi mūsų lenktynininkai labai laukia galimybės susirungti naujoje, niekam nežinomoje trasoje, kuri tik laikinai įrengiama mūsų kartingo čempionato etapui, nes paprastai čia žmonės mokosi vairavimo subtilybių. Bus labai įdomu stebėti kovas šioje trasoje“, – džiaugiasi Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Karolis Šikšnelis.

Šiame Lietuvos kartingo čempionato etape laukiama beveik pusantro šimto sportininkų iš visos šalies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)