Tačiau nepaisant griežtos tvarkos, maloniais dalykais pasirūpinti pasistengiama net ir ten, kur kiek akys aprėpia – bekraštės dykumos. Kaskart į lagaminus komandos, skrisdamos į Dakaro ralį, įsideda kažką, kas padeda lengviau ištverti ilgas dienas arba praskaidrina nuovargį vakarais.

Beje, nebūtinai daiktas rankomis apčiuopiamas. Pavyzdžiui, lenktynininkas Benediktas Vanagas, „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos pilotas, itin mėgsta žaisti šachmatais. Ypač tada, kai varžytis tenka ne su virtualiais, o su gyvais priešininkais.

Todėl, nors ypatingų poreikių neturi ir išskirtinių daiktų į lenktynes jis nesiima, pasakojo komanda, B. Vanagas nuolatos pasirūpina, kad būtų atnaujinta šachmatų žaidimo programėlė.

Reikia kavos ir arbatos

Štai „Heston Airlines team Pitlane“ pilotas Edvinas Juškauskas turi kitokį įprotį. Vietoje rytinės kavos jis mėgsta gerti arbatą. Tad ir ruošdamasis į Dakaro ralį į lagaminą įsidėjo matės arbatos.

„Jau kurį laiką beveik visiškai negeriu kavos ir pakeičiau ją matės arbata. Geriu ją kas rytą ir prieš sportą“, – pasakojo lenktynininkas.

Matės arbatą E. Juškauskas sako pasirinkęs todėl, kad ši gerai tonizuoja ir energingiau jis jaučiasi ne tik jos išgėręs, bet ir ilgą laiką po to.

Antano Juknevičiaus „Kreda“ ekipažas turi kitokių poreikių. Kadangi visa technika jau buvo išplukdyta iš Marselio uosto Prancūzijoje į Saudo Arabiją, norimus daiktus teko susikrauti į rankinį bagažą. Tarp tokių atsidūrė ir nedidukas kavos aparatas.

Pastarasis atkeliavo šturmano Dariaus Vaičiulio bagaže. O drauge su kavos aparatu, ir keli šimtai kapsulių. Visa tai tam, kad komanda galėtų mėgautis kava kada tik panorėjusi, mat nors bivake valgykla ir yra, joje teikiama kava ne visada skani.

Pasirūpino ir maistu

Kavos aparatas – ne vienintelė „Kreda“ komandos „užgaida“. Nepaisant to, kad Dakaro ralio organizatoriai pasirūpina maitinimu triskart per dieną, oranžinės spalvos komanda į lagaminus dar įsidėjo ir kelis juodos, specialiai jiems keptos naminės duonos kepalus.

Duonos prireikė dėl to, kad į sunkvežimį komanda jau ne vienerius metus įsikrauna ir konservų pakuočių. Tuomet vakarais, kai praalksta arba lenktynininkai, arba mechanikai, prasidaromi žvėrienos konservai, supjaustoma duona ir bent trumpam pasijuntama lyg namuose.

Ir tai ne vienintelė detalė, primenanti namus. Į lagaminą tilpo ir stiklainis su namine imbiero, medaus ir citrinos uogiene. Pastaroji, tikino komanda, gerai tuo atveju, jeigu kibtų peršalimas, mat Dakarui persiritus į antrą pusę laukia gerokai šaltesni orai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)