Neslepiantis džiugesio dėl artėjančių lenktynių, sportininkas liūdnai prisiminė ir prieš dvi savaites įvykusį etapą „Red Bull RIng“: į čia jaunuoliui sutrukdė išvykti teigiamas „COVID-19“ testas. Nors virusas nepalaužė ir viskas baigėsi gerai, J. Adomavičius neslėpė nusivylimo, netekus galimybės prasukti bent keleto ratų unikalioje Austrijos trasoje. Šį sportininką pastarosiose lenktynėse buvo pakeitęs kitas lietuvis – Gustas Grinbergas.

„Dabar turėjau gražias dvi savaites dar stipriau pasiruošti lenktynėms Prancūzijoje tiek fiziškai, tiek morališkai. Kaip bebūtų, čempionatas jau įpusėjo“, – prieš kelionę į Marselio apylinkes pasakojo J. Adomavičius.

„Paul Ricard“ žiede „European Le Mans“ serija pirmą kartą įvyko 2013-aisiais, sezoną uždarant prancūzišku stiliumi. Tarp šios serijos dalyvių ir važiuotų lenktynių, geriausio laiko autoriumi 2020 metais tapo „LeMans Prototype 2“ (LMP2) tipo bolidu „Aurus 01“ lenktyniavęs Olandijos sportininkas Nyck de Vries.

Šioms lenktynėms J. Adomavičius pradėjo ruoštis praktiškai iškart, kai nepavyko išvykti į Austriją.

„Žinoma, simuliatoriai padeda, bet tik teoriškai. Šios lenktynės „Paul Ricarde“ bus pirmos, visada smagu pabandyti kažką naujo. Kiekviena trasa turi savitų bruožų, ši – pailga, ganėtinai greita, plokščia, mažai reljefo. Žinoma, vienaip atrodo žvelgiant į žemėlapius ar sėdint už simuliatoriaus vairo, visai kitaip atrodys gyvai. Gaila tos neplanuotai atsiradusios pertraukos tarp lenktynių ir praleisto etapo, bet dar laukia ketverios lenktynės, mėginsiu atsigriebti“, – kalbėjo lenktynininkas.

J. Adomavičius atstovaus „Inter Europol Competition“ komandai ir varžysis LMP3 tipo „Ligier JS P320 – Nissan“ bolidu. Jau anksčiau apie šią techniką jaunuolis pasakojo, kad persėdus iš automobilio, yra prie ko priprasti ir su kuo apsiprasti. Kartu su lietuviu komandos garbę gins Lenkijos lenktynininkas Mateusz Kaprzyk ir italas Mattia Pasini.

Lenktynės vyks sekmadienį, 11 valandą vietos laiku (12 val. Lietuvos laiku).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją