Jau devintąjį „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ sezoną varžysis 51-as jaunasis sportininkas iš 40-ies pasaulio šalių. „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ – tai lenktynių serija, kur vienodomis sąlygomis varžosi perspektyviausi viso pasaulio jaunieji kartingo lenktynininkai, kurių amžius svyruoja nuo 12-os iki 14-os metų. O iš vienos šalies į šią seriją gali vykti vienas sportininkas.

Lenktyniaujama su atsitiktinai atrinktais „OK-Junior“ tarptautinės klasės kartais, kurių važiuoklės, varikliai ir padangos yra vienodi. „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ nugalėtojui suteikiama galimybė nemokamai dalyvauti „CIK-FIA“ pasaulio jaunimo čempionate.

Salbris kartodrome „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ lenktynės vyks tą pačią dieną, kaip ir Europos KZ2 klasės čempionato varžybos. Jose lenktyniaus kita Lietuvos lenktynių pasaulio žvaigždė – Rokas Baciuška. Pastarasis Lietuvos vardą dabar garsina ne tik sėdėdamas prie karto vairo, bet ir Europos ralikroso čempionato trasose.

Tuo tarpu „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ – puiki proga jauniems ir perspektyviems lenktynininkams tobulinti įgūdžius drauge konkurencingais ir greitais sportininkais iš viso pasaulio. Taipogi šios varžybos yra puikus šuolis sportininkams, kurie taikosi į europinio lygio varžybų segmentą.

Ši tendencija įžvelgiama ir Lietuvoje – vis daugiau mūsų šalies sportininkų startuoja Europos čempionate ir kitose tarptautinėse serijose, lietuviai jau dabar yra konkurencingi varžovai Europoje. Lietuvos kartingo federacija skatina sportininkų orientaciją į europinį lygį. Kadangi „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ startinis mokestis siekia 3000 eurų, Lietuvos kartingo federacija nusprendė paremti jaunųjų sportininkų tobulėjimą – 2018 metų Lietuvos kartingo čempionato europinės klasės „OK-Junior“ laimėtojui federacija nutarė skirti 3000 eurų dalyvavimui 2019 metų „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ serijoje.

Pirmas šių metų „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ etapas vyks jau šį sekmadienį Salbris trasoje Prancūzijoje. Vėliau šios serijos sportininkų lauks dar dvejos lenktynės – Lonato trasoje Italijoje ir Genko trasoje Belgijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją