Prestižinių lenktynių savaitgalis tradiciškai prasideda penktadienio laisvosiomis treniruotėmis, o šeštadienį ir sekmadienį vyksta kvalifikacijos bei lenktynių važiavimai. Šeštadienio rytą kvalifikuojamasi tos pačios dienos varžyboms, o sekmadienį analogiškai kartojama ši tvarka.

Pirmosiose lenktynėse „NordPass" komandos atstovas startavo iš trečiosios pozicijos ir po starto pakilo į antrąją vietą. Pusę lenktynių distancijos J. Karklys važiavo už švedės Jessicos Backman, vairuojančios „Hyundai Veloster TCR" automobilį. Kiek vėliau vilnietį aplenkė danas Martinas Andersenas iš „Engstler" komandos.


„Pavyko startuoti labai gerai, mėginau aplenkti ir pirmoje vietoje buvusią Jessicą, tačiau ji užkirto kelią ir teko tenkintis antra pozicija. Atrodė, kad bus galima pakovoti dėl pergalės, tačiau antroje lenktynių dalyje turėjau iššūkį su perkaitintomis padangomis, dėl to teko susitaikyti su trečiąja vieta", - po varžybų kalbėjo 32-ejų sportininkas.

Sekmadienio rytą J. Karkliui sekėsi dar geriau – kvalifikacijoje „Hyundai i30 N TCR" automobilį vairuojantis lenktynininkas užėmė antrąją vietą.

„Pavyko puikiai suderinti automobilį greitajam ratui, todėl išsikovojau pirmąją startinę eilę sekmadienio varžyboms. Kvalifikacijos važiavimai žavūs tuo, kad per trumpą laiką reikia iš automobilio išspausti viską ir dar daugiau", - teigė J. Karklys.

Antrosiose lenktynėse lietuvis vėl puikiai startavo ir atrodė, kad pirmajame posūkyje gali aplenkti M. Anderseną, tačiau to padaryti iki galo nepavyko. Kiek vėliau J. Karklys tęsė pasirodymą važiuodamas iš paskos danui ir lenktynėse finišavo antras.


„Antroje dalyje teko pakovoti dėl antros vietos, nes pradėjo streikuoti vairo stiprintuvas. Ne visada žinodavai, ar jis suveiks posūkyje, tad buvo keblu vairuoti. Vis dėlto labai džiaugiuosi rezultatu, nes pavyko iškovoti antrąjį podiumą iš eilės ir pelnyti svarbius taškus bendroje įskaitoje", - tvirtino J. Karklys.

Čempionato įskaitoje Lietuvos atstovas po lenktynių Oscherslebene užima antrąją vietą ir nusileidžia tik M. Andersenui. Trečioje vietoje rikiuojasi J. Backman.

Šį sezoną iš viso laukia septyni etapai, iš kurių penki vyks Vokietijoje, o dar du – Austrijoje. Kitos lenktynės vyks „Formulės-1" trasoje „Red Bull Ring" gegužės 20-22 d.

Praėjusį sezoną J. Karklys „ADAC TCR Germany" čempionate iškovojo pergalę Nuburgringe bei dar du podiumus Lausitze ir Hockenheime, o bendroje įskaitoje liko šeštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją