Šiais metais „Mini“ klasėje, kurioje kovėsi Justas Jonušis, dėl pergalės varžėsi net 68 dalyviai. Visuose trijuose etapuose J. Jonušis prasibrovė į pagrindinį lenktynių finalą ir, nors kovoti dėl prizinių vietų nepavyko, tačiau tai tapo puikiu pasiruošimu svarbiausiems sezono startams šiemet.

„Mes labai patenkinti Justo rezultatais. Nieko geriau ir negalėjome tikėtis, juk kai kuriose trasose Justas lenktyniavo pirmą kartą, o pagal WSK taisykles, „Mini“ klasės lenktynininkų treniruočių skaičius apribotas varžybų reglamentu - tik 4 laisvos treniruotės, per tokį trumpą laiką išanalizuoti visų trasos niuansų tiesiog neįmanoma.

Tokio lygio turnyras jam taip pat yra naujiena“, – pasakojo vaikino tėtis ir treneris, pats praeityje buvęs lenktynininku Darius Jonušis. - Pirmą kartą važiuojantiems sportininkams net į pagrindinį finalą būna sunku patekti, o mes apie tai net nediskutavom – Justas visuose trijuose etapuose su šia užduotimi susitvarkė puikiai“.

Pirmas etapas vyko Neapolio miesto „Sarno“ trasoje. Čia J. Jonušiui kvalifikacijoje nesisekė – nežinoma trasa ir lietus – ne pats geriausias receptas pirmą kartą tokiam turnyre dalyvavusiam sportininkui. Finale jam teko startuoti vos iš 31-os vietos. Tačiau lietuvis pademonstravo tikrą kovotojo charakterį ir finišą pasiekė puikioje 14-oje vietoje, aplenkęs net 17 savo konkurentų.

Antras etapas vyko netoli Milano esančioje „7 Laghi“ lenktynių trasoje, kurioje lietuvis jau buvo lenktyniavęs. Tiesa, atlaikyti tiesiog milžinišką konkurenciją nebuvo lengva – lietuvis po kvalifikacinių važiavimų ir vėl buvo vos 22-oje vietoje. Tačiau finale jis ir vėl parodė charakterį – aplenkė septynis varžovus ir finišavo 15–as .
P
raėjusį savaitgalį vyko paskutinis, trečias „World Series Karting Super Masters“ turnyro etapas. Jis vyko taip pat nežinomoje „La Conca“ trasoje, kuri yra įsikūrusi pačiuose Italijos pietuose.
Po kvalifikacinių važiavimų J. Jonušis ir vėl turėjo startuoti iš rikiuotės pabaigos, tačiau finale, kaip jau tampa įprasta, lietuvis tikrąja šio žodžio prasme išsikovojo 15-ą vietą.

Susumavus visų trijų etapų rezultatus J. Jonušis bendroje įskaitoje užėmė 24-ą vietą tarp 68-ių lenktynininkų.

„Mes esame labai patenkinti, nes žinome, kad Justas turi didelį potencialą. Žinome, kur reikia tobulėti ir kaip tobulinti techniką, todėl manome, kad dar sezono eigoje pagreitėsim,“ – apibendrindamas šio turnyro rezultatus sakė D. Jonušis. - Mes iš anksto žinojome, kad šis sezonas Justui bus ypač sunkus, patys sąmoningai pasirinkome tokius sunkius čempionatus ne siekdami iškovoti kaip galima daugiau taurių. Mes norime, kad Justas užsigrūdintų sunkiausiose lenktynėse pasaulyje. Manau, sunku būtų surasti sudėtingesnių kartingo lenktynių, negu tos, kuriose esame numatę dalyvauti šiemet“.

Jaunajam lietuviui šie metai yra pereinamieji – tai paskutiniai metai, kai jis važiuoja „Mini“ klasės kartingais. Kitąmet komanda planuoja, kad J. Jonušis persės į galingesnį kartą ir lenktyniaus su galingesne technika. Jau šiais metais J. Jonušis Lietuvos čempionate lenktyniaus galingesniu kartingu „Junior“ klasėje. Nors jam dar vieneriais metais per anksti, komanda nori užgrūdinti sportininką ir geriau jį paruošti ateinančiam sezonui, kuris bus taip pat labai sudėtingas. Tai reiškia, kad kovoti dėl prizinių vietų net Lietuvoje bus itin sunku – teks lenktyniauti su keliais metais vyresniais vaikais.

Po WSK „Master Series“ jaunojo lietuvio dar laukia startai Italijos „Mini Rok“ ir Italijos „Mini“ čempionatuose, o spalio mėnesį J. Jonušis dalyvaus WSK pasaulio čempionato finale.

Artimiausios varžybos – ir vėl Italijoje. Gegužės 10-11 dienomis „Jesolo“ trasoje vyks „Mini Rok“ taurės varžybos ir tai bus dar viena nauja lenktynių trasa J. Jonušiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją