Paskutinę - septintąją - ralio dieną sportininkams teko įveikti 200 km. Jo metu lietuviai elgėsi gana atsargiai, nes norėjo išsaugoti aukštas pozicijas ir tiesiog pasiekti finišą, nes įveikti visą ralį prieš jo pradžią buvo svarbiausias tikslas.

„Man patiko šis ralis, nes buvo labai sunkus, o mes jį įveikėme, - po finišo šypsosi T. Jančys. - Taip pat smagu, kas jis buvo labai įvairus – kiekviena diena vis kitokia.“

Antrosios vietos laimėtojo bendras ralio laikas - 20 val. 2 min. Nuo mėgėjų motociklų lenktynių laimėtojo itao Dante Corbani T. Jančys atsiliko 3 val. 38 min.

I. Bražiūno galutinis rezultatas - 21 val. 41 min. Jį nuo prizinės trečiosios vietos skyrė 43 min.

Iš viso Tuaregų ralyje dalyvavo 69 motociklininkai, suskirstyti į profesionalų, mėgėjų, pradedančiųjų ir veteramų kategorijas.

Taip pat vyko automobilių, keturračių ir sunkvežimių lenktynės.

T. Jančys ir I. Bražiūnas visiems Lietuvos ralio entuziastams drąsiai rekomenduoja kada nors išbandyti varžybas tuaregų šalyje.

„Niekada nežinai, koks rezultatas bus dienos pabaigoje. Čia greitis nelemia pergalės, nes yra daug kitų faktorių: technikos gedimai, pasiklydimai, svarbi ir sėkmė. Pavyzdžiui, jei Irmantui būtų pasisekę 5-ajame etape suremontuoti sankabą iš pirmo karto, dar neaišku, kaip viskas būtų atrodę galutinėje įskaitoje“, - įspūdžiais dalinosi T. Jančys.

Jo komandos draugas dėl prarastos prizinės vietos vis dėlto nesikrimto: „Nors pabaigoje nepasisekė su sankaba, bet būtent dėl šios nesekmės patyriau tikrąjį ralį ir parsivešiu įspūdžius, kuriuos ilgai atsiminsiu. Jeigu ne sankaba, būčiau antras, o Tomas – trečias.“

Lietuviai negailėjo pagyrų ralio organizatoriams vokiečiams, kurie sugebėjo rasti balansą tarp sunkų etapių ir tiesiog malonumo važiuoti. O vienas labiausiai įstrigusių priziminimų bus netradicinis.

„Labai patiko, kad rytais viešbučiuose visu garsu skambėdavo „Rammstein“ daina vietoje žadintuvo“, – juokėsi T. Jančys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)