P.Dupasquier išeina aukštai iškėlęs galvą – „Michelin“ šiemet dominavo ne tik „Formulės-1“ lenktynėse, bet ir demonstravo puikią formą kitose lenktynių serijose. Šis žmogus į „Michelin“ atėjo dar 1962 metais, prieš tai tarnavęs Prancūzijos oro pajėgose naikintuvo pilotu. Nuo 1977 metų prancūzas prižiūrėjo „Michelin“ veiklą varžybose. Dabar jam – 67 metai. 2006-aisais „Michelin“ autosporto vadovu taps Frederikas Henry-Biabaudas.

BAR vardas „Formulėje-1“ sužibėjo 1999 metais, kai tabako kompanija „British American Tobacco“ įsigijo „Tyrell“ komandą. Ekipa dalyvavo 116 lenktynių, iškovojo 2 „pole“ pozicijas, tačiau jai pergalių taip ir nepavyko pelnyti. Šiemet visas komandos akcijas įsigijo „Honda“ kompanija ir kitąmet ją pervadins savo vardu.

Tuo tarpu pagrindiniai pokyčiai „Jordan“ komandoje įvyko dar praėjusių metų pabaigoje. Ekipą įsigijęs Kanados konsorciumas „Midland“ pažadėjo nekeisti ekipos pavadinimo metus, tačiau kitąmet ji bus pervadinta tokiu pačiu vardu, kaip ir koncernas. „Jordan“ „Formulėje-1“ debiutavo 1991 metais ir iškart tapo viena spalvingiausių komandų. Šioje ekipoje savo karjerą pradėjo abu broliai Schumacheriai, Rubensas Barrichello, Eddie Irvine‘as ir Takuma Sato. Komanda dalyvavo 249 lenktynėse, pelnė 4 pergales ir 2 „pole“ pozicijas. Sėkmingiausias „Jordan“ buvo 1999 metų sezonas, kuomet ji Konstruktorių taurės įskaitoje užėmė 3-iąją vietą.

„Minardi“ vardą kitąmet pakeis „Squadra Toro Rosso“ – taip itališkai skamba naujojo komandos savininko „Red Bull“ pavadinimas. Ekipa visada buvo tarp vidutiniokų ar autsaiderių, tačiau „Formulėje-1“ sugebėjo išsilaikyti labai ilgai. Debiutavusi dar 1986 metais, ji dalyvavo 339 lenktynėse. Pergalių, tiesa, jai taip ir nepavyko iškovoti, o geriausias pasiektas rezultatas lenktynėse liko 4-oji vieta. „Minardi“ suteikė progą pademonstruoti savo sugebėjimus ne vienam vėliau žvaigžde tapusiam lenktynininkui, tarp jų ir šių metų „Formulės-1“ čempionui Fernandui Alonso.

„Formulę-1“ į savo rankas pamažu perimančių automobilių gamintojų gretas kitąmet papildys ir BMW, įsigijusi „Sauber“ komandą. Ekipa „Formulėje-1“ atsirado dėka „Mercedes Benz“, planavusios dalyvauti šiose varžybose, tačiau vėliau nutraukusios savo projektą. „Sauber“ varžybose debiutavo 1993 metais, dalyvavo 214 lenktynių ir geriausiai pasirodė 2001 metais, kai tarp komandų užėmė garbingą 4-ąją vietą. Šios komandos gretose „Formulės-1“ karjerą pradėjo Kimi Raikkonenas. Taigi, 2006 metų „Formulės-1“ komandų rikiuotė atrodys kiek neįprastai. Į lenktynių Melburne startą turėtų išsirikiuoti „Renault“, „McLaren“, „Ferrari“, „Toyota“, „Williams“, „Honda“, „Red Bull“, BMW, „Midland“ ir „Squadra Toro Rosso“ komandos. Be to, prie jų, jei tik spės pasiruošti, gali prisijungti ir paslaptinga 11-oji komanda, turinti „Honda“ paramą.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.