„Pole“ iškovojęs S. Dixonas visų lenktynių metu kontroliavo situaciją ir neturėjo didelio vargo, kai reikėjo pabėgti nuo varžovų. Vienu metu jį ir antroje vietoje važiavusį pilotą skyrė 16 sek. persvara.

Lenktynių pabaigoje trasoje pasirodė saugos automobilis, tad „Ganassi“ piloto persvara sumažėjo iki minimumo. Kadangi varžybos nebuvo pratęstos, S. Dixonas ramiai kirto finišo liniją pirmoje vietoje.

Antras lenktynes baigė čempionato lyderis Helio Castronevesas. Tuo metu ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo šį savaitgalį greičio nestokojęs Sebastienas Bourdais. Prancūzas į trečią vietą pakilo lenktynių pabaigoje aplenkęs Willą Powerį.

Pastarajam nepasisekė antrose lenktynėse iš eilės. Australas paskutinio pakartotinio starto metu ne tik prarado poziciją S. Bourdais, bet ir neišvengė kontakto su Ryanu Hunteriui-Reay'umi. Po incidento abu pilotai buvo priversti pasitraukti iš lenktynių.
Po kontakto pirmame rate su minėtuoju W. Poweriu anksti į techninio aptaranavimo zoną buvo priverstas pasukti Dario Franchitti. Vis dėlto vėliau škotui pavyko įveikti ne vieną varžovą ir finišuoti ketvirtoje vietoje.

Sekmadienį Toronte vykusiose „IndyCar“ varžybose nepasiekė keliems pilotams, tarp kurių: Jamesas Jakesas, Edas Carpenteris ir Tony Kanaanas. Visi šie sportininkai sudaužė savo bolidus ir lenktynių finišo nepasiekė.

Sekmadienį vykusios varžybos buvo ypatingos tuo, jog pirmą kartą čempionato istorijoje sportininkai startavo iš vietos. Vienintelis nestojęs į starto juosta buvo su technikos gedimu susidūręs vietinis herojus Jamesas Hinchcliffe'as.

Kitos „IndyCar“ čempionato lenktynės vyks rugpjūčio 4 dieną Mid-Ohajaus trasoje, JAV.