Ralio direktorius Valdas Valiukevičius pradėdamas ralį pasveikino visus kolegas, suradusius laiko ir noro dalyvauti tradiciniame sambūryje.

Jis palinkėjo 51 ekipažui, stojusiam prie lenktynių starto linijos, šeštadienį sėkmingai visiems pasiekti varžybų finišą Šventojoje.

51 ekipažas – naujas tokių renginių rekordas. Iki šiol žurnalistų raliuose daugiausia – 47 - yra dalyvavę pernai.

Ir šiemet bus varžomasi dviejose grupėse – sportinėje ir turistinėje. Pastarosios grupės septyni ekipažai rungsis atskirose trasose ir varžysis pagal atskirai sudarytą legendą ieškodami žymių vietų abiejose respublikose ir jose atlikdami specialias užduotis, panašias į praktikuojamas turistiniuose ar šeimyniniuose raliuose. O sportininkai per dvi dienas Latvijos ir Lietuvos keliais turės įveikti 511,9 kilometro, iš kurių beveik 40 km sudaro greičio ruožai ir specialios rungtys.

Nors renginio startas buvo duotas vidurdienį, tačiau „Press ralio“ emblemomis paženklintų automobilių varikliai gaudė nuo pat ankstaus penktadienio ryto, kai Bikerniekų trasoje ir jos prieigose ralio dalyviai sportines batalijas pradėjo prologo varžybomis. Tad lenktynių atidarymo paradui Rygos Rotušės aikštėje jų dalyviai išsirikiavo jau žinodami varžybų lyderius.

Po pirmųjų trijų ralio maršrutinėje kortelėje esančių rungčių varžybų tempą diktavo latvių Oskaro Kanepo Kalninio ir Andrio Malnieko ekipažas su „Mitsubishi Lancer Evo IX“.

Jiems vos aštuonias tūkstantąsias sekundės pralaimėjo irgi latviai Aigaras Tidmanis ir Janis Bumbulis su BMW 318, o treti buvo ukrainiečiai Sergejus Kravecas su Aleksandru Božkovu.

Ketvirti - Dainius Leonavičius su Adomu Šablevičiumi, vairuojantys „Toyota GT 86”.

Kol kas rezultatai labai glausti, žadantys įtemptą, įdomią ir intriguojančią kovą, kurios baigties dar neįmanoma įspėti.

Po varžybų atidarymo iš Rygos „Press ralio“ karavanas patraukė Šventosios link, kur pakeliui jų laukė daug greičio ruožų ir specialiųjų etapų.

Bene įdomiausia pirmos dienos kova 16.30 val. dėl „Toyota“ taurės prasidės Liepojos centre, o atsisveikindami su Latvija ralio dalyviai išmėgins jėgas „Latvijas avize“ greičio ruože.

Baigę kovas jame visi pasuks Šventąją, kur „Kuršių kaime“ yra įsikūrusi ralio bazė ir kur visų lauks nakvynė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją