„Šią pavardę tikrai atsimins vyresni Lietuvos drifto fanai, – pasakojimą pradeda renginio organizatorius Linas Ramoška. – Grzegorz Lietuvoje yra lankęsis ne kartą: jis dalyvavo „EEDC“, „Drift Allstars“, bei 2014–aisiais lipo ant „Arena Motor Show“ podiumo. Išskirtinai agresyviu vairavimo stiliumi ir didele šypsena garsėjantis lenkas 2018–aisiais tapo Europos vice–čempionu, po nesėkmingos kovos su stipriausiu pasaulio drifteriu tituluojamu airiu James Deane. Pastaruosius keletą metų pilotas turėjo nemažai techninių bėdų, po to kai savo patikimą ir, rodosi, amžiną „BMW“ nusprendė pakeisti į modernesnį „Nissan“, tačiau tais atvejais kai technika veikė, jis buvo vienas iš favoritų. Prieš savaitę Grzegorz paskelbė jog stabdo savo pasirodymą DMEC (Drift Master Europian Series) serijoje, tad nusprendžiau pradžiuginti jį kvietimu dar kartą aplankyti Lietuvą ir pasileisti plaukus „Betsafe Drift Matsuri“ metu. Po dviejų sakinių diskusijos jis sutiko, po pusvalandžio jau buvome nupirkę jam bilietus į Lietuvą ir pradėjome tinkamo bolido paieškas.“

Apie lenko kelionę į Lietuvą sužinojęs Lietuvos drifto čempionas ir pernai metų DMEC bronzos savininkas Benediktas Čirba netruko susisiekti su renginio organizatoriais klausdamas, ar jam atsiras vietos dalyvių sąraše.

„Benediktui užsiminiau, jog Grzegorz atvažiuoja, jog važiuosiu apžiūrėti jam „kregždės“ ir ilgai negalvojęs, nusprendė prisijungti pramankštinti raumenis prieš artėjantį sezoną. „Betsafe Drift Matsuri“ jis dalyvaus su savo treniruočių automobiliu, tad turės tokias pačias sąlygas kaip ir daugelis. Toks tandemas – du DMEC prizininkai ne tik sukurs puikių vaizdų renginio žiūrovams, bet ir suteiks šansą visiems „pasimatuoti“ ekonominėmis sąlygomis: nedidelė, technika trasa, 200 arklio galių bolidai, „gatvinės“ padangos – prašom, parodykit čempionams kaip reikia“, – šypsosi Linas.”

„Betsafe Drift Matsuri“ įvyks balandžio 23–ąją Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome šalia Kuršėnų. Be Benedikto ir Grzegorz, renginyje tikimasi sulaukti dar šimto įvairaus kalibro pilotų. Šį renginį jau pamėgo latviai, tikimasi estų prisijungimo. Renginio organizatoriai tikina, jog be jau tradicija tapusių 12 valandų dūmų, garso ir šviesų šou, renginio žiūrovai sulauks naujų staigmenų ir po kiek įgrisusios žiemos, galės pasidžiaugti prasidedančiu šiltuoju varžybų sezonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją