Anot ralio organizatorių, šiųmetis ralis pasižymi tiek klasikinių, tiek ir visiškai naujų greičio ruožų kombinacija. Parenkant juos, vadovautasi patogumo ir įdomumo žiūrovams bei dalyviams principais. Naujas ralio formatas bei išdėstymas suteiks galimybę ilgiau mėgautis renginiu, o didesnis skaičius ruožų leis pamatyti daugiau, taip pat – pajusti ralio tamsiu paros metu atmosferą.

Iškilmingas ralio startas bus duotas penktadienį, 18.30 val. nuo Utenos daugiafunkcio sporto komplekso. Čia taip pat tradiciškai įsikurs ir ralio štabas bei serviso zona, kurioje veiksmas virs penktadienio vakarą ir visą šeštadienį.

Iš karto po iškilmingo „Halls Winter Rally 2014“ atidarymo lenktynininkai varžybas pradės „Top Gear“ ir „TAEM Group“ pavadintuose greičio ruožuose, kurie žiemos ralyje yra buvę šviesiu paros metu, tačiau tamsoje jie vyks pirmą kartą. Tai siaurų ir techniškų atkarpų kupini greičio ruožai, tapsiantys dideliu iššūkiu ekipažams ir suteiksiantys unikalių vaizdų žiūrovams.

Antra „Halls Winter Rally“ diena prasidės šeštadienį tradiciniu žiūrovų pamėgtu per Biliakiemį ir Šeduikius einančiu DELFI greičio ruožu, pasižyminčiu patogiai pasiekiamu dideliu tramplinu.

Tuo tarpu greta Saldutiškio ir Kuktiškių esantys „Halls“ ir „Galingas.lt“ ruožai dar nėra vykę žiemos ralio metu. Pastarasis yra labai įdomus, techniškas, sudėtingas bei vienas ilgiausių visame „Halls Winter Rally“. Čia susipina skirtingo tipo atkarpos, o šio ruožo reljefas, trajektorijos, kraštovaizdis nepaliks nė vieno abejingo.

Paskutinėje ralio sekcijoje žiūrovai ir dalyviai galės mėgautis po kelerių metų pertraukos grįžtančiais „Offroad24.lt“ ir „PirkAUTOlizingu.lt“ greičio ruožais, esančiais visiškai šalia Utenos miesto. Tai sudarys sąlygas grįžti į Uteną bei pamatyti apdovanojimų ceremoniją bei nemokamą Donato Montvydo koncertą, kurį dovanoja Utenos miestas.

„Offroad24.lt“ greičio ruožas, skirtingai nei 2009 metais, bus vykdomas į priešingą pusę. Jis yra labai sudėtingas, turintis skirtingus kelio konfigūracijos elementus su staigiais posūkiais, tramplinais ir greitomis bei vietomis pavojingomis atkarpomis. Tuo tarpu „PirkAUTOlizingu.lt“ greičio ruožo pirma dalis kupina daug staigių posūkių siaurame kelyje, o antra dalis pereina į platų greitą žvyrkelį.

Ralio žemėlapiai skelbiami oficialiame „Halls Winter Rally 2014“ tinklapyje – juos taip pat bus galima rasti ralio žurnale, kuris išeis sausio 22-ą kartu su lietuviška žurnalo „Top Gear“ versija.

Tuo tarpu ralio globėjas Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius primena visiems vyksiantiems į žiemos šventę Utenoje laikytis saugaus eismo taisyklių bei planuotis keliones iš anksto, kad kelionės tikslas būtų pasiektas saugiai.

„Ralio žiūrovus raginu susiplanuoti kelionę taip, kad būtų išvengta skubėjimo. Taip pat reikėtų nepamiršti, jog keliai, o ypač žvyrkeliai, gali būti slidūs. Atkreipdamas vairuotojų dėmesį, skatinu visada vadovautis ne tik eismo taisyklėmis, tačiau ir sąmoningumo bei atsakingumo principais. Būnant regiono vietoje kviečiu būti paslaugiems vieni kitiems. Jei visi to laikysimės, į kelionės tikslą atvyksime maksimaliai saugiai ir sugaišime mažiausiai laiko“, - sakė Susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Žiūrovams taip pat organizatoriai primena, kad ralį stebėti galima tik oficialiose žiūrovų zonose. Žiūrovai raginami laikytis bendros tvarkos, būti atsakingiems ir gerbti vietos gyventojų turtą bei privatumą.

Jau aštuntus metus „Halls Winter Rally“ organizuojamas viešosios įstaigos „Nacionalinis automobilių klubas“ bei sporto rinkodaros įmonės „Pitlane“, aktyviai prisidedant Utenos rajono savivaldybei. 2014 metais vaizdingame Utenos regione „Halls Winter Rally“ bus rengiamas jau šeštą kartą.

Į „Halls Winter rally“ - su nauju šturmanu

Lenktynininkas Vaidotas Žala, karjerą pradėjęs vos prieš trejus metus, savo azartišku vairavimo stiliumi jau susilaukė nemažo gerbėjų būrio. Pernai Lietuvos ralio čempionate savo klasėje iškovojęs trečią vietą, V. Žala nutarė šiemet šalia savęs pasisodinti kur kas jaunesnį ir ne tokį patyrusį šturmaną, tačiau sau kelia didelius tikslus. Pirmame šiemetiniame Lietuvos ralio čempionato etape jis dalyvaus su nauju šturmanu - Justu Vičiūnu.

„Šiais metais vėl stengsimės iškovoti prizinę vietą, jeigu pasiseks, gal net aukštesnę nei pernai. Dėl to šiek tiek patobulinsime automobilį. Mūsų „Subaru Impreza“ taps galingesnė, greitesnė ir lengvesnė. Tai reiškia, kad būsime konkurencingesni,“ – sakė V. Žala.

Pernai V. Žala lenktyniavo kartu su itin patyrusiu šturmanu Dainiumi Alekna ir su juo iškovojo trečią vietą Baltarusijos ralio čempionate.

„Esu dėkingas Dainiui, jis manęs daug ko išmokė ir svarbiausia, padėjo pasiekti stabilumo lenktynėse“, – atviravo V. Žala.

Tuo tarpu jaunasis J. Vičiūnas nėra toks patyręs, tačiau jau penkerius metus dalyvauja lenktynėse kaip šturmanas, tad ekipažas nuo pat pirmų lenktynių galės siekti maksimalaus rezultato.

„Nuo šių metų pradėjau naudoti stenogramą anglų kalba, tad šiokio tokio pratinimosi neišvengsime. Jau dalyvavome testuose ir rezultatais abu esame patenkinti,“ – pasakojo V. Žala.

Žinoma, adaptuotis vienam prie kito teks ir tai užims šiek tiek laiko, tačiau abu sportininkai nusiteikę optimistiškai.

„Dar nesu važiavęs tokiu greitu automobiliu, iki šiol raliuose dalyvavau tik dviem ratais varomais automobiliais, tačiau prie gerokai didesnio tempo greitai pripratau ir jokio diskomforto nejaučiu“, – sakė naujasis V. Žalos šturmanas J. Vičiūnas. - Esu jaunas ir mano planuose – ne tik Lietuvos čempiono titulas, bet ir dalyvavimas pasaulio ralio čempionate“.

V. Žala ir J. Vičiūnas šiemet startuos naujos komandos – „Trygg racing“ – gretose. Jai atstovaus ir dar vienas ekipažas – Rokas Kavaliauskas ir Ervinas Snitkas. Tai vienas sparčiausiai progresuojančių lietuviško ralio tandemų.

V. Žala ir J. Vičiūnas šiemet neketina apsiriboti tik lietuvišku čempionatu. Planuose – dalyvavimas bent keliuose raliuose užsienyje. Artimiausi planai – Latvija ir Estija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)