Pasak Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komandos vadovo Virginijaus Dainio, nors už lango termometras rodo 10 laipsnių Celsijaus žemiau nulio, o tam tikrose užšalusių vandens telkinių vietose ledo storis siekia 15-20 centimetrų, tačiau ralio metu reikėtų vengti lipti ant užšalusių ežerų ir kūdrų.

„Visų pirma, kiekvienas ežeras ar kitas vandens telkinys turi savo apgaulingas vietas, kuriose ledo storis gali būti daug mažesnis. Kiekvienas iš jų turi savo paversmių, ištekėjimų, o būtent tose vietose ledas gali būti plonesnis. Jei vieną žmogų jis gali atlaikyti, tai tokiose vietose susitelkus didesniam žmonių kiekiui kyla didelė rizika įlūžti“, - sakė Utenos APGV komandos vadovas, paklaustas, kodėl reikėtų vengti lipti ant vandens telkinių.

Kaip saugią alternatyvą Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas rekomenduoja judėti šalia telkinių, apeinat juos. O vis dėlto įvykus nelaimei ar ją pastebėjus, prašome iš karto skambinti pagalbos telefonu 112 ir apie tai informuoti pareigūnus.

Taip pat „Halls Winter Rally 2013“ žiūrovai raginami būti atsargiais ir su ugnimi. Nereikėtų laužų ar lauko kepsninių palikti be priežiūros, o baigus kūrenti privaloma užgesinti ugnį, laikantis visų saugumo priemonių.

Labai svarbi yra ir saugi žiūrovų migracija tarp greičio ruožų. Nacionalinis automobilių klubas kartu su sporto rinkodaros įmone „Pitlane“, renginio globėja Susisiekimo ministerija bei Utenos miesto savivaldybe jau nebe pirmus metus vykdo akciją „Mes už saugų kelią“.

Kasmet žiemos ralio metu renginio žiūrovai raginami imti teigiamą pavyzdį iš lenktynių dalyvių: vairuojant neprarasti budrumo, taip pat nuolat analizuoti ir tobulinti savo vairavimo įgūdžius. Taip pat kaip ir kasmet ralio organizatoriai numato ir gausybę kompleksinių prevencinių priemonių.

Žiemos raliai nepriklausomoje Lietuvoje rengiami nuo 1994 metų. Šiais metais „Halls Winter Rally 2013“ startuos 59 ekipažai, atstovausiantys net 9 valstybėms. Ralio šūkis – „Mes už saugų kelią!“ siekiantis ralio varžybomis akcentuoti saugaus ir tolerantiško vairavimo svarbą kasdieniame eisme. Prie šios iniciatyvos aktyviai prisijungia ralio globėja – Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)