Gustas Grinbergas, nuo 2019 metų lenktyniaujantis Europos Le Mans Serijoje, o 2020 metais tapęs Azijos Le Mans serijos lenktynių nugalėtoju ir „Metų naujoku“, sulaukė asmeninio organizatorių kvietimo ir su Dubajuje registruotos komandos „SIMMSA Esports“ draugais varžysis GTE kategorijoje Ferrari 488 GTE automobiliu. Čempionatas startuoja Monzoje (Italija), antras etapas vyks Spa (Belgija), trečias – Niurburgringe (Vokietija), ketvirtas – Sebringe (JAV), finalas – Le Mans (Prancūzija).

„Nors šiemet man pavyko sudalyvauti realių Europos Le Mans Serijos lenktynių etape Red Bull trasoje Austrijoje, 2021 metus skyriau virtualioms lenktynėms. Dirbu ir lenktyniauju „One Boy‘s Story“ moderniame simuliatorių centre Vilniuje, kuriame naudojama pažangiausia šiuolaikinė technika. Vairui ir pedalams reikalinga jėga identiška realioms, tai padeda išlaikyti gerą fizinę formą. Žinoma, papildomai sportuoju ir sporto klube, nes 2022 metams esame suplanavę labai intensyvią tikrų lenktynių programą. Bet apie ją galėsiu papasakoti šiek tiek vėliau. Šiemet gerokai pakilau virtualių lenktynių reitinge, visai gali būti, kad esu aukščiausią iRacing platformos reitingą turintis lietuvis. Bet Le Mans Virtual Series organizatoriai, mane pakvietė kaip realių lenktynių atstovą ir suteikė PRO kategoriją, kaip ir kitiems mano gerokai žinomesniems kolegoms“, – sakė G.Grinbergas.

O autosporto žvaigždžių virtualiame lenktynių Le Mans čempionate tikrai netrūksta. Tai ir 2009 F1 čempionas Jensonas Buttonas, F2 lenktynininkas Jack Aitken, Formulės E pilotas Sergio Sette Camara, šių metų INDYCAR čempionato lyderis Alex Palou bei 2019 INDYCAR „Metų naujokas“ Felix Rosenqvist. Lenktyniaus ir nemažai jaunų profesionalų iš F2 ir F3: Liam Lawson, Bent Viscaal, Victor Martins, and Caio Collet. FIA WEC, 24 Hours of Le Mans ir IMSA atstovaus Bruno Senna ir buvę F1 lenktynininkai Stoffel Vandoorne, Harry Tincknell, Will Stevens, Matt Campbell. Pasaulio Ralio kroso ir Extreme E lenktynių nugalėtojas Timmy Hansen taip pat varžysis virtualiame čempionate, kaip ir keli lenktynininkai iš Japonijos Super GT, Super Formula čempionato.

Pirmąsias lenktynes bus galima stebėti Youtube jau šį šeštadienį. Tiesioginė transliacija prasideda 14.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją