„Po Dakaro teko atiduoti duoklę žiniasklaidai, po to turėjau porą savaičių atostogų. Tuomet vėl viskas prasidėjo iš naujo – treniruotės, sporto salė. Sezonas prasideda, tai nėra kada daug ilsėtis ir mažinti apsukų – reikia ruoštis“, – DELFI prieš išvyką į Alžyrą teigė A. Gelažninkas.

Nors Dakaras vyko dar šiemet, tačiau sunkiausias pasaulyje maratonas yra kaip viso sezono vainikavimas, todėl galima teigti, jog būtent dabar prasideda naujasis motociklininkų sezonas.

Pirmasis rimtas išbandymas – „Tuareg Rallye“. Sacharos dykumoje sportininkams teks įveikti apie 2000 km distanciją.

„Tai bus pirmosios sezono varžybos ir, galima sakyti, vienos iš rimčiausių. Laukia septynios dienos lenktynių. Startuojame sekmadienį, o finišas numatytas šeštadienį. Aš važiuosiu „Pro“ klasėje, todėl kasdien papildomai bus pridėta po 30-60 km kopų“, – teigė A. Gelažninkas.

Beje, šis ralis vyks Merzūgos (Marokas) apylinkėse. Būtent Maroke pernai A. Gelažninkas iškovojo teisę dalyvauti šių metų Dakare.

„Lenktyniausime maždaug 50-100 km nuo Merzūgos, tik jau Alžyro teritorijoje. Apylinkės gana pažįstamos. Matyt, kasdien gruntas bus panašus, bus kalnų, bus išdžiuvusių upių ir, aišku, kiekvieną dieną bus kopų“, – teigė A. Gelažninkas.

Dakare 24-ąją vietą užėmęs pilotas neslepia, kad Alžyre tikslai keliami aukšti. Kita vertus, „Tuareg Rallye“ yra vienas iš pasiruošimo Dakarui etapų.

„Žinoma, pagrindinis sezono tikslas yra Dakaras. Viso sezono metu noriu kuo labiau patobulėti ralio formate. Noriu gerinti savo navigacijos įgūdžius, kad galėčiau gerinti rezultatą Dakare. Kalbant apie artėjantį „Tuareg“ ralį, tai čia gamyklinių komandų nebus. Planuojama, kad motociklininkų bus apie 100, o iš viso apie 250 dalyvių su visomis kitomis klasėmis. Varžybos rimtos, dalyvių daug. Kovoti tikrai bus su kuo, tačiau aš norėčiau lipti ant podiumo. Aišku, kol kas sunku prognozuoti, o geriausiai viskas matysis po kelių pirmų dienų“, – aiškino lenktynininkas.

Po ralio Afrikoje. A. Gelažninką bus galima išvysti varžybose Lietuvoje. Kaip ir pernai, šiemet kaunietis vėl turi aiškų grafiką, kaip ruošis kitų metų Dakarui.

„Jau balandžio 6-ąja startuoja Lietuvos „cross-country“ etapas Rukloje. Toliau laukia visi čempionatai Lietuvoje, Baltijos šalyse. Toliau laukia „Baja“ serijos lenktynės Lenkijoje, Vengrijoje. Rudenį planuoju dalyvauti lenktynėse Maroke. Galbūt pavyks sudalyvauti keliose pasaulio enduro čempionato etapuose. Varžybų grafikas įtemptas“, – DELFI teigė kaunietis.

Be A. Gelažninko, Alžyre varžysis Andrius Liškus, Aidas Bubinas, Irmantas Bražiūnas ir Arūnas Nečiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)