Iš 39-os vietos startavęs lietuvis bendroje įskaitoje pakilo į 33 poziciją. Arūnas beveik 500 km įveikė per 4.56:08 val.

„Original by Motul“ klasėje sekmadienį laimėjusį Emanuelį Gyenesą lietuvis pirmadienį lenkė 1:11 min.

„Savo klasėje finišavau pirmas. Greičio ruožas ganėtinai ilgas – 457 km, bet ir labai greitas – vidutinis greitis siekė daugiau nei 90 kilometrų per valandą. Sekėsi gerai, tik pradžioje, iškart po starto, paklydau.

Todėl mane aplenkė daug kitų sportininkų. Toliau važiavome per kopas, dulkių nebuvo, tai greit visus susirinkau ir aplenkiau. Važiavau su savo klasės pagrindiniais konkurentais – pirmos ir trečios vietos sportininkais. Visą dieną taip ir tampėmės – tai atitrūksti, tai vėl pasiveja“, – apžvelgė lenktynininkas.

Vakar lyderiavęs Rumunijos atstovas Emanuelis Gyenesas atvažiavo trečias, o už Arūno nugaros liko italas Maurizio Gerini.

„Nors startavau už lyderio nugaros, galiausiai puse minutės ir minute aplenkiau antrąją ir trečiąją vietas. Persvara nedidelė, bet yra. Esu patenkintas.

Dabar važiuoju į bivuaką tvarkyti motociklo. Jis atrodo sveikas, vėliau patikrinsiu atidžiai. Nors dar tik pati pradžia ir liko daug, dieną vertinu aštuonetu, o gal ir devynetu“, – šypsodamasis sakė Arūnas Gelažninkas.

„Original by Motul“ klasės bendroje įskaitoje lietuvis po antrojo greičio ruožo rikiuojasi antras. Nuo lyderio Emanuelio Gyeneso atsilieka 3min 43sek.

Nuo bendros motociklų įskaitos lyderio A. Gelažninką skyrė 38:12 min. Nugalėjo ispanas Joanas Barreda Bort (Monster Energy), jis antrą etapą įveikė per 4.17:56 val.

src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Farunas.gelazninkas%2Fposts%2F3627573300622446&width=500&show_text=true&height=763&appId" width="500" height="763" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share">

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)